U ponovljenoj utakmica 7. kola Premijer lige u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom rukometaši Izviđač Central osiguranja pobijedili su momčad MRK Sloga iz Gornjeg Vakufa rezultatom 22:20, poluvrijeme 11:9. Rovovska borba rukometaša obadvije momčadi trajala je svih 60 minuta u kojoj su Izviđač i Sloga imali su svoje uspješne i manje uspješne periode u igri. Susret bolje otvora Izviđač i u 10.minuti bilo je 5:2, uz četiri pogotka Vedrana Delića. Ubrzo je Sloga uzvratila s tri vezana pogotka i u 15. minuti rezultat je u egalu (5:5). U sljedećih pet minuta jedna i druga momčad postižu tek po jedan pogodak, tako da je u 20. minuti na semaforu pisalo 6:6. Nakon toga, uslijedila su dva pogotka „Skauta“ za vodstvo 8:6 (23. minuta). Period do kraja poluvremena igra se u ritmu „gol za gol“, tako da se odlazi na odmor pri rezultatu 11:9 za našu momčad.

Drugo poluvrijeme proteklo je s većim oscilacijama u igri i jednih i drugih. Odlično su krenuli „Skauti“ i u 37. minuti imaju plus šest (16:10), čak, su i imali su i napad da tu prednost i povećaju. U tom periodu igre uz Vedrana Delića koji je „izbezumio“ gostujuće vratare, proradio je i Domagoj Alilović, a obrana je bila izvrsna na čelu s „hobotnicom“ Matejom Mandićem.

Prednost od 4-5 pogodaka, Izviđač drži do 48.minute (19:15), ali u vrlo kratkom periodu slijede tri isključenja Izviđačevih rukometaša, gosti igračku prednost na terenu koriste i u 52.minuti stižu na pogodak zaostatka (19:18). Ključni detalj, koji je odlučio o pobjedniku, najvjerojatnije, se odigrao u 54.minuti, pri rezultatu 19:18, kada je Matej Mandić čudesno obranio sedmerac Ajdinu Demiroviću. Obrana sedmerca dala je krila domaćim rukometašima, koji preko Domagoja Alilovića, dva puta, i Miljana Ivanovića pogađaju za konačnih 22:19 i nova tri boda.

Vedran Delić s devet pogodaka bio je najbolji pojedinac susreta. Svoj doprinos pobjedi Izviđača dali su Domagoj ALilović sa šest pogodaka, Miljan Ivanović s tri, Amir Muhović s dva, te po jednim Duje Maretić i Nikola Primorac. Vrhunski je svoj posao odradio sedamnaestogodišnji Matej Mandić s 15 obrana pri čemu je „skinuo“ i tri sedmerca.

Kod gostiju šest pogodaka postigao je Goran Biljaka, dok su po četiri puta bili uspješni Ajdin Demirović i Marjan Šaravanja.

RK Izviđač Central osiguranje – MRK Sloga GV-U 22:20 (11:9)

RK Izviđač CO: Grbavac , Mandić (15obrana, 3 sedmerca), Vukšić, Alilović 6, Kos, Ivanović 3/2, Jozinović, Primorac 1, Šoljić, Đono, Delić 9/6, Maretić 1, Pavlak, Buntić, Muhović 2, Buljubašić.
Trener: Mario Bjeliš.

MRK Sloga: B. Demirović (4 obrane), Đikić (4 obrane, 1 sedmerac), Biljaka 6, Halebić 2, A. Demirović 4, Dedić 1, Rušpić, Ljutić 1, Pokvić, Stanojčić, Pedić, Kahrić, Šaravanja 4, Purić 2.
Trener: Aleksandar Radosavljević

Isključenja: Izviđač 12 minuta, Sloga 8 minuta.
Sedmerci: Izviđač 10/9, Sloga 8/5.

U sljedećem 8. kolu pred „Skautima“ je jedno jako teško gostovanje u Istočnom Sarajevu gdje će odmjeriti snage s momčadi Slavije.

Izvidjac.com