U utorak je u hotelu Bigeste u sklopu obilježavanja Dana općine održano predstavljanje knjige i nosača zvuka “Ganga – s izvora glas”. U programu predstavljanja sudjelovali su Marina Bazna, Tomislav Matković i Jure Miloš, a program je vodila Bjanka Medić.

Radijski voditelj Tomislav Matković, koji je ujedno i snimao gangu tijekom cijele pripreme ovog projekta, osvrnuo se na gangu koja je devedesetih godina bila cenzurirana kako u medijima tako i uživo. Jure Miloš, urednik knjige i voditelj cijelog projekta govorio je kako je CD zamišljen kao neki zapisani trag gange na samom njezinom izvoru.

Autor knjige, rođeni Širokobriježanin sa zagrebačkom adresom, Ante Kraljević koji se ispričao zbog nemogućnosti dolaska na predstavljanje je dugogodišnji istraživač gange i književnik koji smatra da su o gangi napisane mnoge prosudbe i osudbe, priče i bajke, kvalifikacije i diskvalifikacije

U programu predstavljanja sudjelovale su gangaška skupine iz udruga „Gusle, diple, ganga“ iz Ljubuškog te kraljice etno estrade Dream team babe.

Ljportal.com