Ukupno 23 polaznika sinoć su s ponosom izložila svoje radove s raznim motivima, bilo je tu portreta i pejsaža, a među okupljenom publikom su se mogli čuti komentari kako su ljubuški amateri uistinu iznenadili svojim umjetničkim sposobnostima.

Za to je zasigurno zaslužan magistar slikarstva Jure Paponja koji je vodio tečaj crtanja i slikanja.

“On se proteklih šest mjeseci s polaznicima družio i poučavao ih, zahvaljujem mu se na predanom i marljivom radu i što im je prenio svoje znanje, što je rezultiralo prekrasnim slikama. Večeras zaista imamo prekrasan izložbeni postav”, rekao je voditelj Knjižnice Ljubuški Ivica Vizentaner.

On je rekao kako će izložba biti otvorena narednim sedam dana te je pozvao sve koji su u prilici da posjete Knjižnicu i vide slike ljubuških slikara amatera. Ukupno je izloženo 46 slika.

Ivan Bebek, ravnatelj Javne ustanove Kulturno-sportski centar Ljubuški, koja je organizator ove manifestacije je rekao kako ovom, ali i brojnim drugim aktivnostima, žele pokušati napraviti to da Knjižnica doista bude centar događanja, druženja, razgovora i lijepih trenutaka.

On je podsjetio kako je trenutno u tijeku nekoliko različitih radionica, kao što su kreativno pisanje, Digitalni građanin, učenje stranih jezika…

Koliko ovaj tečaj znači pojedinim Ljubušacima i koliko ih je usrećio, najbolje govori izjava Ljilje Petković.

“Ja sam oduševljena, ispunjena i presretna da sam se našla u ovome u svojoj 56. godini života. Ja sam iskreno preponosna, od kada sam se našla u ovome znam u 10 sati navečer krenuti slikati i tako do kasno u noć”, rekla je ona i dodala kako neće stati s slikanjem.

Ivan Herceg / Radio Ljubuški