Gotovo četiri mjeseca od tragične smrti mlade Mostarke Lane Bijedić saslušana je u Beogradu njena majka Nina, piše Dnevni Avaz.

Nakon toga slijedi zadnja faza istrage, a to je kompletna rekonstrukcija zločina koji je šokirao cijelu regiju.

Nina, profesorica i dekanica Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta ‘Džemal Bijedić’, je bila u izuzetno teškom stanju nakon smrti kćeri jedinice te tada nije ispitana u svojstvu svjedoka. U Beogradu, u kojem je rođena, Nina Bijedić boravi od 10. listopada kod svoje majke, a u tom je gradu, prema njenoj želji, i kremirano tijelo nesretne Lane.

Podsjetimo, tijelo Lane Bijedić je lokalni ribar uočio 6. listopada u večernjim satima u rijeci Studenčici kod Ljubuškog. Istog dana, nešto ranije, njezin nestanak policiji je prijavila majka Nina, jer je Lana trebala otputovati u Sarajevo, gdje je upravo upisala studij, a na telefonske pozive joj nije odgovarala.

Umjesto na kavu s prijateljicom, kako je rekla majci, Lana se autobusom iz Mostara, iz potpuno nepoznatih razloga zaputila u Čapljinu. S autobusne postaje u Čapljini je pješačila više od pet kilometara, kako su to zabilježile kamere s pojedinih objekata, do mjesta Trebižat, gdje joj se gubi trag.

Obdukcijski nalaz je pokazao da je nesretna djevojka pretučena, zadavljena i bačena u rijeku.

Dnevni Avaz