U najvećem svjetskom servisu za mikrobloging izradili su proces za prijavu online koji bi trebao omogućiti potvrđivanje vjerodostojnosti korisničkog račun.

Provjereni korisnički računi na Twitteru trebali bi poslužiti tome da znamo kako ih doista koriste osobe koje tvrde kako to čine. Bit će označeni sličicom plavog bedža, prenosi tPortal.hr.

Postupak provjere može biti pokrenut ukoliko se utvrdi kako je to od javnog interesa. U pravilu će se to odnositi na korisničke račune javnih osoba i organizacija u svijetu glazbe, televizije, filma, mode, vlasti, politike, religije, novinarstva, medija, sporta, poslovanja i drugih.

Twitter je, kažu u tom internetskom servisu, bio prva platforma koja je uvela potvrđivanje korisničkih računa, sa čime su krenuli 2009. godine. Dosad je provjeru prošlo blizu 187 tisuću korisničkih računa. Među prvima su bili @NASAArmstrong, @KimKardashian, @Oprah…

Postupak provjere trebao bi postati globalno dostupnim do kraja ovog tjedna. Više informacija možete potražiti na Twitterovim stranicama.

Kako piše Verge, Twitter je trajno suspendirao korisnički račun Mila Yiannopoulosa, urednika tehnologije na Breitbartu, dan nakon što je taj zloglasni internetski trol poticao one koji ga prate na Twitteru na slanje lavine rasističkih poruka zvijedi Ghosbustersa Leslie Jones.

Dosad su često bili kritizirani zbog sporih reakcija na slučajeve koordiniranih rasističkih zlostavljanja. Twitterov direktor Jack Dorsey počeo je pratiti Jones nakon što je razotkrila neke od najgorih trolova na tom servisu i pozvao da mu se javi ‘kad uhvati vremena’.

U odgovoru na trajnu zabranu Yiannopoulos je rekao kako se Twitter potvrdio kao ‘siguran prostor za muslimanske teroriste i ekstremiste iz pokreta Black Lives Matter, ali i kao zabranjena zona za konzervativce’. Prognozirao je kako će se ta odluka vratiti Googleu nazad kao bumerang i donijeti mu više obožavatelja.

tPortal.hr