Odmah nakon što se glavna županijska tužiteljica Vesna Ćavar vratila svojim radnim obvezama, nakon siječanjske prometne nezgode, silom posla morala je “zasukati rukave”, jer je Tužiteljstvo ZHŽ zahvatio novi val kaznenih prijava, neslužbeno se doznaje iz ove pravosudne institucije. Većina njih je vezana za kriminal unutar MUP-a ZHŽ i policije s kojom je upravo Vesna Ćavar zataškavala najgore oblike kriminala.

Priznanje koje je dobila od Zdravka Borasa istakla na vidnom mjestu u svom uredu.

Prema neslužbenoj informaciji, podignuta je kaznena prijava protiv Joze Marića i Rajka Muse, bivših policijskih službenika, nakon čijeg se nereda u povjerenstvu za promicanje dogodilo krivotvorenje potpisa pokojnog Ivice Šimunovića. Vještak je utvrdio kako se radi o krivotvorini Joze Marića, sud je donio pravomoćnu presudu, ali ni to nije bilo dovoljno za optužnicu Tužiteljstva ZHŽ.

Tko je i postoje li usmeni nalogodavci ovog kaznenog djela, trebali bi reći bivši policajci Marić i Musa, čiji rad MUP pretvara u tvornicu krivotvorenih dokumenata i kriminala. Veliki broj osoba koje su nezakonito dobile čin biti će degradirane, poput Stanislava Nižića zvanog Biža, koji s mjesta pomoćnika načelnika kriminaliteta postaje obični inspektor. Zbog nezakonitog čina Nižić i ostali su nezakonito postupali, sve njihove radnje u proteklom razdoblju su ništavne, a policiji slijedi niz novih kaznenih procesa sve dok se ova “kriva Drina” ne ispravi, doznaje se iz policijskih redova.

Unutar MUP-a cijeli nered se veže za sadašnjeg ministra Zdravka Borasa.

U zataškavanju kriminala sudjelovalo je više policijskih inspektora, a hijerarhijiski iznad njih je stajao Miroslav Galić i njegov mentor Zoran Galić.

Upravo s pravomoćno osuđenim kriminalcem Galićem, Vesna Ćavar je godinama štitila kriminal svakog oblika fingirajuci istrage s lažnim i netočnim tumačenjima zakona. U sve je uvukla tužitelje Borislava Čuljka i Mladena Hrstića. Iz istraga koje se vode protiv ovih korumpiranih tužitelja je jasno kako su postali dio hobotnice ali su nastavili skrivati kriminal koristeći veze u Federalnom tužiteljstvu i VSTV-u. Protiv svih osoba u lancu zaštite kriminala započela je široka istraga, a u Federalnom tužiteljstvu je pred pokretanjem postupak suspenzije troje tužitelja iz ZHŽ na čelu s Vesnom Ćavar.

Sllijedom bliske suradnje s kriminalcima poput Miroslava Galića i ostalih, tuziteljica Ćavar se boji kako bi netko u istrazi mogao propjevati, doznaje se iz krugova bliskih Vesni Ćavar, ali izvori tvrde kako nije niti potrebno pjevati zbog laičkih propušta u radu policije i Tužiteljstva ZHŽ.

Tužiteljstvo za sada procesuira kolatelarne žrtve kriminala. Podignute su optužnice protiv više osoba, ali ih Vesna Ćavar ne objavljuje na službenim stranicama tužiteljstva. Tako nije objavljena optužnica podignuta protiv supružnika Spajić iz Radišića, podignuta zbog kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti osobe prijetnjama po život.

Uz Vesnu Ćavar, zbog skrivanja kriminala se vodi više istraga protiv drugih tužitelja.

Ljubuski.net