Shodno našem telefonskom razgovoru i dogovoru, šaljem Vam informacije vezane za tekst na web stranici „SirokiBrijeg.info“ pod naslovom „Otvoreno pismo: Tko u Županijskom tužiteljstvu ŽZH zataškava slučaj ubojstva moga supruga?“ koji je tekst je objavljen dana 23.3.2017. godine.

Vezano za otvoreno pismo gospođe Natalije Zlopaša, u predmetu smrtnog stradanja njezinog pokojnog supruga Jadranka Zlopaše, koji se vodi u Županijskog tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu pod brojem T08 0 KTA 0004351 15, postupajući tužitelj je proveo više istražnih radnji radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica u cilju donošenja pravilne i zakonite odluke u tom predmetu.

Dana 17.3.2016. godine Natalija Zlopaša u prisustvu kćerke Barbare Zlopaša, a 7.12.2016. godine njezin sin Franjo Zlopaša, obavili su razgovore sa glavnom županijskom tužiteljicom, koja ih je upoznala sa postupkom rada Županijskog tužiteljstva ŽZH i pozvala ih da pred postupajućim tužiteljem iznesu sve ono što im je poznato vezano za smrt pokojnog Jadranka Zlopaše, te da predlože sve svjedoke koji po njihovom mišljenju imaju saznanja vezana za taj slučaj. Isti su saslušani od strane postupajućeg tužitelja, te su prihvaćeni svi njihovi prijedlozi za saslušanje svjedoka, a posebno zakazivanje ročišta na kojem bi Natalija Zlopaša i Franjo Zlopaša imali mogućnost postaviti pitanja i dobiti odgovor od obducenta dr. Mirele Čarapina koja je izvršila obdukcija tijela smrtno stradalog Jadranka Zlopaše, o čemu je sačinila nalaz i mišljenje, a koja je jedino kao stručna osoba kompetentna da obrazloži značenje izraza u njezinom obdukcijskom nalazu. Također, bitno je napomenuti da obitelj pokojnog Jadranka Zlopaše ima pravo da pismenim putem, pozivom na broj predmeta, od postupajućeg tužitelja traži i dobije informacije vezane za taj predmet, a Glavna županijska tužiteljica, gospođi Nataliji Zlopaša, stoji na raspolaganju i za održavanje ponovnog sastanka, po prethodnoj najavi i dogovoru termina za sastanak.

S poštovanjem,
Josip Aničić,
Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnošću ŽT ŽZH Široki Brijeg