Tužiteljstvo ŽZH je potvrdilo provođenje istražnih radnji protiv više policijskih službenika Uprave policije ŽZH zbog više kaznenih djela iz oblasti Zloporabe ovlasti i položaja i prikrivanja kriminala.

Na čelu te skupine nalazi se, posljednjih godina jedan od najaktivnijih policijskih službenika, Milenko Madunović, danas zapovjednik Sektora uniformirane policije, znači čovjek koji bi trebao biti uzor svim policajcima u ŽZH.

Doznalo se što se skupini stavlja na teret.

Još 2015. godine Madunović je na zahtjev tadašnjeg ministra Zdravka Borasa, koji je prije nekoliko mjeseci smijenjen, smijenio tadašnjeg načelnika PU Ljubuški i zapovjednika Kriminalističke policije, iako za to nije imao ovlasti, jer se nalazio na sadašnjoj funkciji u Upravi policije.

Drugo kazneno djelo se odnosi na prikrivanje nezakonitih radnji ravnatelja Crvenog križa i Dječjeg vrtića Ljubuški Viktora Grbavca iz oblasti gospodarskog kriminala i sigurnosti prometa, piše portal ljubuski.net.

Naime, prema neslužbenim informacijama u predmetu Viktora Grbavca došlo je do političke intervencije od strane Nevenka Barbarića, pa je Madunović predmet stavio u ladicu i sve pokušao zataškati, dok knjige protokola PU Ljubuški potvrđuju namjeru prikrivanja.

U tom nezakonitom radu pomogao mu je tadašnji zapovjednik policije Miloslav Bulić, koji predmet nisu htjeli dostaviti na rad zapovjedniku Kriminalističke policije Dragi Tomiću, koji je isto potvrdio.

Izvješća o nezakonitostima su pristigli u Tužiteljstvo ŽZH sa svim materijalnim dokazima i očekuje se podizanje optužnice protiv odgovornih osoba.

Ravnatelj Uprave policije ŽZH je dužan navedene osobe odmah suspendirati, ali to je teško očekivati jer u policiji ne suspendira niti izravno uključene osobe uhvaćene u suradnji s kriminalcima. Primjera je veliki broj, navedimo samo slučaj načelnika PU Grude Mire Pejića.

Ljubuski.net