Home Vijesti Crna kronika Tužiteljstvo se usprotivilo, Županijski sud u Širokom Brijegu odbio zadržati osumničenike za dilanje

Tužiteljstvo se usprotivilo, Županijski sud u Širokom Brijegu odbio zadržati osumničenike za dilanje

0
Tužiteljstvo se usprotivilo, Županijski sud u Širokom Brijegu odbio zadržati osumničenike za dilanje

Trojica osumnjičenika iz Ljubuškog zbog neovlaštene prodaje i stavljanja u promet opojnih droga pušteni su na slobodu, izjavio je za portal SirokiBrijegh.info Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Osumnjičenici K.C. (45), M.C (43) i D.M. (36) boravili su se u pritvoru od 10.11.2017. godine do 8.2.2018. godine. Iako je Županijsko tužiteljstvo predložilo da se prema osumnjičenicima produlji pritvor Županijski sud u Širokom Brijegu odbio je takav prijedlog. Tužiteljstvo će izjaviti žalbu protiv ove odluke suda, a o istoj će odlučiti Vrhovni sud F BiH.

Tužiteljstvo provodi istragu protiv osumnjičenika zbog sumnje da su kao organizirana grupa ljudi prodavali opojnu drogu. To su činili s ciljem da prodajom opojne droge pribave sebi protupravnu imovinsku korist. Opojnu drogu tipa „Kokain“ i „Speed“ prodavali su osobama sa područja Hercegovine i Republike Hrvatske.

U pravcu boljeg razumijevanja, za istaći je da je pritvor mjera koja se sastoji od privremenog zatvaranja osumnjičenika radi osiguranja određene svrhe u kaznenom postupku. Pritvaranje ili puštanje iz pritvora osumnjičenika ne znači da je on kriv ili ne. Često dolazi do miješanja pojmova pritvor i zatvor, prvi je mjera prisustva osumnjičenika u postupku, a drugi je kazna.

Tužiteljstvo će nastaviti sa radom na ovom predmetu i prikupljanu dokaza u cilju rasvjetljavanja svih činjenica i okolnosti, potvrdio nam je Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

SirokiBrijeg.info