Iz Općinskog suda Široki Brijeg portal Hercagovina.in saznaje kako je 27.01.2020. godine, a po sucu Dariu Stanić, donesena oslobađajuća presuda za optužene Marka Lončara, Branimira Rezića i Ivicu Lasića iz Širokog Brijega.

Njima se optužnicom Županijskog tužiteljstva Široki Brijeg, a koju je zastupao Borislav Čuljak, stavljalo na teret da su u srpnju 2017. Godine, iako su znali da je uzgoj Indijske konoplje zakonom zabranjen, u mjestu Gostuša, zasadili sjemenke Indijske konoplje kako bi proizveli opojnu drogu marihuanu, da bi dana 06.09.2017. godine prilikom ulaska u zasad, kada su ih čekali policijski službenici PU Široki Brijeg, pustili psa, vlasništvo Branimira Rezića, u namjeri da policijske službenike spriječe u daljnjem obavljanju službenih radnji, pa u trenutku kada se pas približio, policijski službenik je ispalio metak u pravcu psa i istoga ubio, dakle da su neovlašteno uzgajali biljke i proizveli tvari koje su proglašene opojnom drogom, te tako počinili kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i kazneno djelo Sprječavanja službene osobe u obavljanju službene radnje.

Obrana optuženih, koju su zastupali odvjetnici – Nada Dalipagić i Adnan Beganović, je isticala da Tužiteljstvo nije pružilo ni jedan jedini dokaz da su optuženi uzgajali predmetnu drogu, niti je u njihovim radnjama bilo obilježja bilo kojeg kaznenog djela, pa je Sud oslobodio optužene od kaznene odgovornosti.

Hercegovina.in