Home Vijesti Crna kronika Tužiteljstvo HNŽ-a vodi istragu protiv tužitelja Borislava Čuljka i u slučaju Barbarić

Tužiteljstvo HNŽ-a vodi istragu protiv tužitelja Borislava Čuljka i u slučaju Barbarić

0
Tužiteljstvo HNŽ-a vodi istragu protiv tužitelja Borislava Čuljka i u slučaju Barbarić

Istragu u predmetu Borislava Čuljka, zamjenika glavne tužiteljice Vesne Ćavar, vodit će Tužiteljstvo HNŽ-a u Mostaru. Ovo je za sada drugi postupak kojeg ovo tužiteljstvo vodi protiv tužitelja Čuljka.

Radi se o “Slučaju Barbarić”, kojeg je ovaj tužitelj vodio četiri puta i zacijelo nikada nije proveo istražni postupak zakonito. Tako je Nativa postala zakonita bez mrlje, a u ovom slučaju općina Ljubuški je oštećena za milijunski iznos.

Zanimljiva je činjenica da su mnogi pravnici bliski Vesni Ćavar kazali kako se radi o klasičnom kaznenom djelu.

Kada se dogodila prva kaznena prijava tužitelj Čuljak ju je kiselio dvije godine u ladici, zacijelo nije želio izvršiti uvid u pravnu stvar.

Zataškavanje kriminala u Tužiteljstvu ZHŽ je postala tužiteljska praksa i prema analizama sve se dogadja u suradnji sa Odjelom kriminalističke policije MUP-a ZHŽ na čijem je čelu kriminalac Miroslav Galić što je jasan oblik organiziranog kriminala, piše portal Ljubuski.net.

Kako trenutačno federalne institucije zapljuskuju kaznene prijave zbog kriminala u MUP-u ZHŽ istrage vodi FUP. Ali i FUP je izuzimao dokumentaciju iz općine u Ljubuškom kad je u pitanju “Slučaj Barbarić” i u tom slučaju sve je poznato.

Ljubuski.net