Prva utakmica na Mokrom Docu u Posušju između domaćeg istoimenog tima i Goražda, a u okviru doigravanja za Prvu ligu FBiH, je okončana bez pogodaka pa će odluka u i dalje potpuno otvorenom dvoboju pasti sljedeće nedjelje u Goraždu.

Gosti na čelu s trenerom Nihadom Nalbantićem su se pokazali kao čvrsta ekipa koja je ipak nešto zadovoljnija otputovala kući jer će na svom terenu imati priliku pobjedom riješiti pitanje novog prvoligaša, ali ni Posušaci nisu otpisani jer samo jednim golom mogu potpuno zakomplicirati stvari u Goraždu.

– Ušli smo u utakmicu ozbiljno, ali pokazalo se da je Goražde bolja ekipa, čak iznad naših očekivanja. Mi smo igrali bez dva igrača, Jure Glavine i Krešimira Crnogorca. Protiv takve ekipe je to bilo teže nadoknaditi iako su ostali imali želju i dali sve od sebe. Čestitam im na pristupu, priča trener Posušja Leo Slišković.

– U prvom dijelu je to djelovalo pomalo mlako i preoprezno s obje strane, u drugom otvorenija i puno bolja igra. Na kraju su gosti zasluženo odnijeli remi iako su mogli pobijediti, jednako kao i mi.

Početnih 0:0 priliku ostavlja objema ekipama.

– Taj rezultat na kraju nije dobar za nas, ali nije ni loš. Možda je psihološki ovako rasterećenije i zgodnije za igrati. Šansa i dalje postoji.

U nedjelju bi Posušje trebalo biti jače za Juru Glavinu, a možda i Crnogorca.

– Ekipa će dati sve od sebe i probati napraviti rezultat, to je najviše što mogu kazati za duel u nedjelju, zaključio je Leo Slišković.

Goraždani su se iz Posušja vratili zadovoljni i u slavljeničkom raspoloženju.

– Bila je dobra utakmica, protivnik korektan. Mi smo otišli u Posušje s ciljom da ne izgubimo i uspjeli smo. Nisu nam stvorili nijednu ozbiljnu šansu, a mi smo imali dva zicera preko Darija Blagojevića i Eldina Korjenića gdje je njihov golman izvrsno obranio. Publika je bila korektna, suđenje za poželiti i ambijent predivan, zahvaljujemo se na korektnom prijemu Posušacima. Vratićemo im jednako u Goraždu, poručio je iskusni stoper Goražda, Haris Korda.

Ipak ništa još nije gotovo…

– Ovaj rezultat bi trebao privući publiku pa očekujemo pun stadion u Goraždu, a zatim i pobjedu te povratak u Prvu ligu FBiH gdje nam je i mjesto, smatra Haris Korda.

Dnevni list