Toyota predstavila osvježenu izvedbu modela Corolla

Japanski je proizvođač upravo objavio prve službene podatke i fotografije redizajnirane izvedbe svog najpopularnijeg modela. Dakako, riječ je o Corolli koja je trenutno dostupna u preko 150 zemalja i čija prodaja predstavlja oko 20% globalne prodaje svog proizvođača.

Osvježena Corolla sada uvodi novi i napredniji vanjski izgled. Prednji kraj je u potpunosti redizajniran, a ističe se prednja maska s novim LED svjetlima, uključujući i nova LED svjetla za dnevnu vožnju te novi prednji branik s većim otvorom za zrak.

corola260320116 2

Sa strane, ručke na vratima su sada prekrivene kromiranim završetkom, na taj način ističući glavnu bočnu liniju koja se proteže čitavom dužinom automobila, a na izbor kupcima će ubuduće stajati novi 16 i 17-colni aluminijski naplatci. Stražnji kraj je također osvježen s novim LED svjetlima te s nekoliko novih ukrasa.

Recimo i kako je osvježena Corolla dostupna s devet boja karoserije, od čega su 3 posve nove: Platinum Bronze, Tokyo Red i Earth Bronze.

Kao dio serijske opreme duž čitave ponude ubuduće će biti dostupan sigurnosni sustav Toyota Safety Sense koji značajno pridonosi izbjegavanju ili umanjenju posljedica prometnih nesreća, zahvaljujući korištenju sustava lasera i kamere koji su montirani na vrhu vjetrobrana.

corola260320116 3

Toyota Safety Sense uključuje Sustav automatskog kočenja kod opasnosti od sudara, Sustav prepoznavanja prometnih znakova, Sustav upozorenja prilikom napuštanja prometne trake i Sustav automatskog prebacivanja dugih i kratkih svjetala.

Prodaja osvježene Corolle počinje tijekom predstojećeg ljeta.

Autonet.hr