Toyota i Microsoft udružili snage za tehnologije u automobilima

Proći će još neko vrijeme dok prometovanje ne postane ‘autonomno’.

Kako je auto-industrija ušla značajnije u svijet vezanih tehnologija, pojavili su se problemi s iskustvom korištenja, paralelno s integriranjem sve više tehnologije. Mnogi kupci jednostavno ne žele čitati ‘biblije s uputama’ za vozila zbog kakvih novih integriranih funkcija, a u Toyoti su toga svjesni.

Njihov plan je učiniti iskustvo bezbolnijim do dolaska potpuno autonomnih vozila. Tome će im pomoći Microsoft, div iz Redmonda s kojim na ovaj ili onaj način surađuju još od 2011. godine, prenosi tPortal.hr.

Novim zajedničkim poslovnim potezom Toyota i Microsoft žele osigurati proučavanje svega vezanog uz prometovanje, ali i više od toga – sve do kućanske elektronike. Smatraju da je prodor tehnologija u svakodnevicu doveo do svojevrsne ‘tiranije’ nad korisnicima i da je potrebno razviti AI i druge sustave koji će iskustvo učiniti ugodnijim.

Posrijedi je naravno i realizacija Toyotinog ranije objavljenog plana o investiranju u razvoj umjetne inteligencije i robotike. Toyota će koristiti Microsoftov Azure, a analizirat će se nevjerojatna količina podataka. Za sama vozila, prometnice, navike – i još mnogo više od toga.

SirokiBrijeg.info