• Dana 05.08.2019. godine (Dan pobjede i Domovinske zahvalnost u RH), su kao i mnogo puta do sada portali Dnevno.ba i Široki Brijeg.info objavili priopćenje(demanti) Amela Pervana, sina Arifova, rođ.1970 godine na Buni kod Mostara, s prebivalištem u Sarajevu, “demobilisanog borca“ Armije BiH i člana tzv. “kampa heroja“ u Alipašinoj 41. u Sarajevu, te člana 30-člane radne skupine koja je radila u izradi nakaradnog, protuustavnog i diskriminirajućeg Zakona o pravima razvojačenih Branitelja i članova njihovih obitelji u FBiH usvojenog u Zastupničkom i Domu naroda FBiH od 16. i 18.07.2019. godine, a kojeg je konačno potvrdio i predsjednik FBiH Marinko Čavara svojim ukazom od 30.07.2019. godine u kojemu on neosnovano i neutemeljeno napada mene, dolje potpisanog Vladu Marušića, sina pok.Stanka rođ.08.06.1961. godine u mjestu Mokro, Grad Široki Brijeg s prebivalištem u mjestu Brig b.b.,Grad Široki Brijeg, Predsjednika URB HVO-a ŽZH, razvojačenog Branitelja HVO-a bez ikakvih trajnih mjesečnih novčanih primanja po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu, branitelja iz borbenog sektora puno vrijeme rata (18.09.1991. do 23.12.1995. godine), iznoseći kao i mnogo puta do sada gomilu laži, poluinformacija pa čak i kleveta na moj račun ali na račun tzv. “podobnih portala“ Dnevno.ba i ŠirokiBrijeg.info kojima prijeti tužbama, zbog čega se portal Dnevno.ba javno očitovao u svom priopćenju od 05.08.2019. godine, kao i portal SirokiBrijeg.info.

Dokazi o tlapnjama i lažima demobilisanog borca Armije BiH Amela Pervana

No, prije nego li krenemo u konačni obračun s „borcem“ Amelom Pervanom osjećam potrebu napraviti manji uvod koji će čitatelje uputiti u stvarnu suštinu njegovih neosnovanih i ničim dokazanih tlapnji.

U RH živi i naime radi jedan yugofil, jugoljub, jugonostalgičar, orijunaš, notorni protivnik samostalne i suverene RH, najgori izdanak zvijezde petokrake, tzv. “književnik i kolumnist“ Ante Tomić koji svaku priliku koristi kako bi blatio RH i njene temelje: Domovinski rat i svetu Katoličku i apostolsku crkvu. Zbog svojih priopćenja i stavova koji su nespojivi sa stoljetnim težnjama hrvatskog domoljubnog i katoličkog puka u RH taj Ante Tomić je u središtu Splita dok je ispijao svoju nezasluženu jutarnju ili već kakvu kavicu poliven fekalijama od jednog istinskog Hrvata koji više nije mogao podnijeti njegovo nekažnjeno „preseravanje“. Nakon toga Ante Tomić se zasigurno morao pobrinuti odmah s čišćenjem i pranjem tih fekalija koje su užasno smrdjele. Njemu je trebalo sigurno barem 3 sata da se koliko toliko očisti od tih fekalija jer one se uvuku i u one dijelove tijela i otvore na tijelu a pogotovo u usta iz kojeg dolazi ponajveći smrad tog čovjeka pa smrde još mnogo duže.

Ovo napominjem iz razloga jer je polijevanje fekalijama jedna od glavnih metoda UDBE i KOS-a prema svima onima koje nisu mogli slomiti redovitim putem, premda ovdje odgovorno tvrdim Ante Tomić je zaslužio te fekalije. I svatko onaj tko bude poliven fekalijama ponajprije traži očistiti se od tih fekalija a tek potom usmjeriti svoj gnjev prema onome tko ga je njima polio.

Služeći se dakle tipičnim Udbaškim ili Kosovskim metodama Amel Pervan „demobilisani borac“ Armije BiH nabacuje fekalije na moju malenkost bez ikakvih dokaza i činjenica kao i na portale Dnevno.ba i SirokiBrijeg.info kojima se zahvaljujem jer su objavljivali i još uvijek objavljuju određena priopćenja svih onih koji se potpišu punim imenom i prezimenom premda oni to nikako ne zaslužuju a jedan od njih je i prozvani Amel Pervan. No, portali Dnevno.ba i SirokiBrijeg.info od svog osnutka štite i njeguju istinu za razliku od mnogih drugih portala i medija koji prozvanom Amelu Pervanu ne bi dali primirisati na svoje portale što on uporno i ignorantski zaboravlja.

Ovdje neću navoditi prostote i vokabular kojima se privatno putem e-maila služi Amel Pervan i njegovi istomišljenici kada „komentarišu“ moje pisanje i priopćenja putem svojih komentara na facebooku na koja nikada ne reagiram niti ću jer se ne koristim facebook-om niti ću ikada jer je to igra bez granica, uzaludan posao kojemu nikada nema kraja.

Konačni obračun s lažima „demobilisanog borca Armije BiH Amela Pervana“

Ipak, krenimo redom u završni obračun s tzv. “demobilisanim borcem“ Armije BiH Amelom Pervanom, sinom Arifovim, rođ.1970. godine u Buni kraj Mostara:

  • On je u svome demantiju naveo kako sam ja pronašao “nekakvu“ udrugu iz Zenice kako bih i dalje njega blatio na tzv. “podobnim“ portalima i gdje je njemu pozadina svega jasna.

UZB ZE-DO Kantona dala podršku Vladi Marušiću i URB HVO-a ŽZH

U svezi te „nekakve udruge“ iz Zenice ona je koliko sam upratio UZB ZE-DO Kantona koja je uredno registrirana u ministarstvu pravosuđa i uprave ZDK u Zenici s kojom je URB HVO-a ŽZH pa čak i kada se zvala UZB ŽZH imala uredne odnose jer smo surađivali na dosljednoj provedbi Rezolucije Branitelja za razliku od njega i tzv. “kampa heroja“ iz Sarajeva. Ta udruga je koliko sam upratio dala podršku meni i udruzi koju predstavljam na način kojim je prozvala Amela Pevana i Hamzu Krkalića za nezakonito i nelegitimno predstavljanje razvojačenih Branitelja u FBiH pa i njihovih članova koji su organizirani na županijskom nivou i i preko njihovih 11 podružnica u ZE-DO Kantonu, i gdje njih nitko nije pitao niti od njih zatražio valjanu punomoć za predstavljanje u tzv. “30-članoj radnoj skupini“ za izradu zakona o razvojačenim braniteljima i članovima njihovih obitelji u FBiH. Ta je udruga najavila također podizanje kaznenih prijava protiv prozvanih Amela Pervana, HamzeKrkalića i predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti u FBiH koji su njima omogućili rad u 30-članoj radnoj skupini za izradu zakona o pravima razvojačenih Branitelja i članova njihovih obitelji. Koliko mi je poznato već su angažirali odvjetnički tim za te kaznene prijave. Konačno, ukoliko mu nešto nije jasno zašto njih ne kontaktira i zatraži objašnjenje od njih, zašto su dali meni podršku i mojoj udruzi. No, on navodi kako sam ja “pronašao nekakvu udrugu iz Zenice kako bih njega blatio“. Pametnom dosta.

Nelegitimnost i nelegalnost Amela Pervana i Hamze Krkalića u predstavljanju razvojačenih Branitelja u FBiH

-Sada dolazimo do dijela u kojemu on navodi kako ja njemu prijetim nekakvom krivičnom prijavom zbog lažnog predstavljanja, te kako ja navodim da je on zajedno s Hamzom Krkalićem nelegalan i nelegitiman u tzv. “radnoj skupni“ za izradu onog nakaradnog zakona. U tom smislu on je opet po tko zna koji put uslikao dokumentaciju kojom je on imenovan u tu tzv. “radnu skupinu“ umjesto Mirsada Siočića, te dopis tzv. “kampa heroja“ iz Sarajeva koji su delegirali svoje tzv. “predstavnike“ u tu radnu skupinu na čemu sam mu se već zahvalio i opet mu zahvaljujem jer su to dokumenti koji ga kompromitiraju i diskreditiraju u popunosti. I njega, Hamzu Krkalića, pa čak i Fadila Novalića, predsjednika Vlade FBiH ali i federalnog ministra Salku Bukvarevića, jer su svi prozvani načinili kaznena dijela propisana KZ FBiH.

Na ove optužbe prozvanog Amela Pervana reagirati ćemo studiozno korak po korak kako bi javnost konačno shvatila i uvidjela kakva je pozadina svega onoga što predstavlja Amel Pervan i članovi tzv. “kampa heroja“ iz Sarajeva.

Rezolucija Branitelja u FBiH i njeni potpisnici

1.Dana 14.11.2015. godine je u Vitezu potpisana i ovjerena Rezolucija Branitelja od strane preko 70 udruga proisteklih iz Domovinskog rata u BiH,

DOKAZI: Rezolucija s pečatima i potpisima,

Tu Rezoluciju su popisali između ostalih i predstavnici UZB/Borci BiH i UZB ŽZH Drago Grbavac i moja malenkost Vlado Marušić.

Zahtjevi Rezolucije branitelja su sažeti u 3/tri točke i to:

1.Baniteljski dodatak za svaki mjesec provedenu u obrani RBiH koji u ukupnom mjesečnom iznosu ne može biti manji od minimalne mirovine u FBiH,

2.Donijeti Zakon o jedinstvenom registru pripadnika Oružanih snaga u RBiH kao i korisnika prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite koristeći preciznu ratnu evidenciju svih braniteljskih kategorija,

3.Moratorij na financiranje iz budžeta FBiH, županija, i općina svim udrugama, organizacijama, savezima koji tretiraju problematiku branitelja do formiranja jedinstvene cjeline svih kategorija branitelja na području cijele FBiH.

Moja malenkost je bez lažne skromnosti unijela cijeli svoj život, čast i ugled kako bih zajedno s UZB/ŽZH i UZB/Borci BiH iz Ljubuškog dosljedno štitio svaku točku Rezolucije Branitelja bez milimetra odstupanja od iste. Ukoliko sam išta od toga slagao neka mi je Bog na pomoći.

U tom smislu je formiran Savjet/vijeće Branitelja kojeg su činili legalno i legitimno izabrani predstavnici udruga koje su popisale rezoluciju Branitelja (preko 70 udruga iz Domovinskog rata u BiH). Održali smo mnoge sastanke na kojima smo predstavljali na desetine tisuća razvojačenih Branitelja u FBiH bez ikakvih trajnih mjesečnih primanja.

U nekoliko navrata kroz ovih 6/šest godina naše zajedničke borbe za provedbu Rezolucije Branitelja blokirali smo granične prijelaze i prometnice tražeći svoja prava. Imali smo mnoge javne prosvjede pred Vladom FBiH ali i pred Parlametom FBiH kako bismo bešćutne političke elite primorali na usvajanje Rezolucije Branitelja i gdje smo u nekoliko navrata bili jako blizu ostvarivanja prava ali su vladajuće elite uvijek i iznova pronalazile načine kojima bi neke od istaknutih članova iz Vijeća Branitelja vrbovali za Judine škude i naša se borba vraćala uvijek na početak.

Amel Pervan kao sudionik u radu Savjeta/Vijeća Branitelja u FBiH

Prozvani Amel Pervan je od početka djelovanja Vijeća Branitelja bio s članovima tog vijeća i sudjelovao je na mnogim sastancima tog Vijeća, no nikada nije želio prići u neku udrugu iz rata, niti je istu želio osnovati te je djelovao uvijek kao slobodni strijelac, koji je svojim ponašanjem bio uvijek na rubu incidenta s nekim od predstavnika vlasti. Ja, dolje potpisani Vlado Marušić sam ga u par navrata u Parlamentu FBiH smirivao kako ne bi napravio incident jer je želio isparati svoju vojnu iskaznicu i napustiti sastanak za što postoje mnogi svjdoci a on to također jako dobro zna. Želio sam ga u Vijeću Branitelja jer je bio koristan na način kojim je meni ali i drugim članovima Vijeća Branitelja dostavljao korisne ratne materijale. Doista sam mu pisao poruke na e-mail kojima sam tražio da uđe u Savjet/Vijeće Branitelja premda nije predstavljao nikakvu udrugu za razliku od svih nas. Ja, pa čak i Drago Grbavac smo mu uvijek bili spremni dati pismenu punomoć za zastupanje razvojačenih Branitelja u Vijeću Branitelja ali on je nastupao drugačije. Uvijek kao slobodni strijelac premda s nama.

Zašto sve ovo navodim? Ja, Drago Grbavac te svi drugi članovi Savjeta/Vijeća Branitelja smo na svim sastancima u svezi Rezolucije Branitelja službeno predstavljali na desetine tisuća razvojačenih Branitelja u FBiH jer smo svi upisani kao ovlaštene osobe za zastupanje naših udruga u nadležnim ministarstvima pravosuđa i uprava u našim županijama dok je jedini Drago Grbavac upisan kao osoba ovlaštena za zastupanje njegove udruge u Ministarstvu Pravde BiH.

DOKAZI: Preslik rješenja UZB/Borci BIH i URB HVO-a ŽZH

Tzv. “kamp heroja“ u Sarajevu zabija zadnji čavao u lijes razvojačenih Branitelja bez ikakvih trajnih mjesečnih primanja u FBiH

Savjet/Vijeće Branitelja je tako djelovalo sve do formiranja tzv. “kampa hroja“ u Sarajevu u Alipašinoj 41. u Sarajevu negdje 2016. godine i od tada kreću svi problemi u braniteljskoj populaciji u FBiH. Članovi tog tzv. “kampa heroja“ od tog trenutka uzurpiraju sve ovlasti u predstavljanju svih razvojačenih Branitelja u FBiH čime se opravdano nisu složili predstavnici udruga potpisnica Rezolucije Branitelja iz obje vojne komponente. Nastupaju mnogi problemi na relaciji potpisnica Rezolucije iz Armije BiH i članova tog tzv. “kampa heroja“. Ipak, usprkos tome potpisnici Rezolucije Branitelja iz obje vojne komponente održavaju svoje sastanke u Vitezu, Zenici, Kupresu, Travniku, Bihaću, Cazinu, Mostaru i Donjem Vakufu, gdje su mnogi tražili relaksiranje odnosa s tim tzv. “kampom heroja“ i gdje su održani određeni sastanci u Kupresu pa čak i u tom tzv. “kampu heroja“ na kojim sastancima je bila i moja malenkost ispred URB HVO-a ŽZH i predstavnici UZB/Borci BiH, zajedno s predstavnicima udruga Armije BiH potpisnicima Rezolucije Branitelja u FBiH.

Ja sam išao na te sastanke isključivo kako bih relaksirao i popravio odnose na relaciji udruga Armije BiH potpisnici rezolucije Branitelja i članova tog tzv. “kampa heroja“, no odmah sam uočio kako je retorika članova tzv. “kampa heroja“ neprihvatljiva za predstavnike potpisnica Rezolucije Branitelja jer su oni uvijek govorili kako jedino oni mogu predstavljati sve razvojačene Branitelje u FBiH a tko želi neka dođe k njima u tzv. “kamp heroja“. To nisu prihvatili potpisnici rezolucije Branitelja iz SBK, USK, TK, ŽZH, HNŽ, Posavske županije te HBŽ.

Nakon toga se dogodio 28.02.2018. (blokade graničnog prijelaza Bijača i blokade važnijih prometnica u FBiH), te 23.05.2018. godine kada sam ja upravo zbog tih razloga mogao izgubiti glavu pred Parlamentom FBiH o čemu je javnost već upoznata jer su me napali određeni članovi UZB Borci BiH i članovi tog tzv. “kampa heroja“ iz Sarajeva među kojima je bio i Amel Pervan o čemu imam dokaze koje ću podastrijeti javnosti na za to odgovarajućem mjestu, premda on tvrdi suprotno.

Amel Pervan se priključuje tzv. “kampu heroja“ u Sarajevu

Prozvani Amel Pervan se priključio tom tzv. „kampu heroja“ i ostao s njima sve do izrade zakona o pravima razvojačenih Branitelja. S predstavnicima UZB/Borci BiH su se razišli netom prije izrade konačnog teksta Zakona o pravima razvojačenih Branitelja u FBiH.

Znači uspostavom tzv. “kampa heroja“ je definitivno razbijena provedba Rezolucije Branitelja i to je činjenica i de iure i de facto. Poradi javnosti dužni smo javnosti reći kako je zemljište u Alipašinoj 41. u Sarajevu, koje je članovima tzv. “kampa heroja“ dano na korištenje, u vlasništvu SDP, koji su im odobrili lokacijsku i građevinsku dozvolu za taj kamp. Isto tako istaknuti članovi SDP-a su bili svakodnevni gosti u tom kampu kao i predstavnici DF-a, pa čak i SDA koji su ih svi na svoj način tetošili i financirali u njihovom boravku u tom kampu preko dvije godine. Tu je vrijeme redovito provodio i Amel Pervan. Nakon ovih činjenica neka javnost prosudi čiji su igrači tzv. “članovi kampa heroja“ a čiji sam igrač ja dolje potpisani Vlado Marušić.

Kada su ti članovi tzv. “kampa heroja“ zajedno s članovima UZB/Borci BiH iz Ljubuškog eliminirali glavnog pregovarača za provedbu Rezolucije Branitelja u FBiH Vladu Marušića dana 23.05.2018. godine ispred Parlamenta FBiH, a imao sam uredan pismeni poziv s predstavnicima Armije BiH i HVO-a za zastupanje naših članova u Parlamentu FBiH širom su otvorena vrata nekim drugim nelegalnim i nelegitimnim predstavnicima Armije BiH za djelovanje i predstavljanje Rezolucije Branitelja od kojih izdvajam Hamzu Krkalića kojeg nije bilo na obzoru kada je djelovalo Vijeće Branitelja zajedno s mojom malenkosti pa čak i sa prozvanim Amelom Pervanom. Taj Hamza Krkalić se zajedno s nekim likovima Armije BiH pojavljuje u tzv. “kampu heroja“ tek nakon više od 3/tri godine rovovske i krvave borbe moje malenkosti, Drage Grbavca, te ostalih članova Vijeća Branitelja za dosljednu provedbu Rezolucije Branitelja u FBiH i počinje svoju igru koja je točno određena i unaprijed isplanirana. On se kandidira na listi DF-a za skupštinu ZE-DO Kantona na prošlim parlamentarnim listopadskim izborima u BiH i time je sve rečeno.

Savijet/Vijeće Branitelja je na svojim sastancima donijelo niz odluka kojima se zabranjuje političko djelovanje ili kandidiranje na svim političkim listama bilo kojeg istaknutog člana Vijeća Branitelja za što postoje dokazi a to jako dobro zna i Amel Pervan. Isto tako Savjet/Vijeće Branitelja je imalo plan osnivanja braniteljske stranke kako bi zaštitili prava svih razvojačenih Branitelja u FBiH imajući u vidu kako niti jedna politička opcija nije i neće pomoći istinskim braniteljima u FBiH u ostvarivanju njihovih prava u FBiH.

Sada smo došli do nelegitimnosti i nelegalnosti prozvanog Amela Pervana u predstavljanju razvojačenih Branitelja u FBiH. Premda on stalno slika neke dokumente na kojima je vidljivo kako je on službeno određen za člana tzv. “radne skupine“ koja je zabila tek vrh zadnjeg čavla u lijes Branitelja morao bi znati kako netko može predstavljati nekoga ukoliko ima valjanu punomoć za zastupanje koju niti on a ni HamzaKrklić ne posjeduju niti će posjedovati ikada.A valjanu punomoć daju ovlašteni predstavnici braniteljskih udruga iz Domovinskog rata koji su registrirani u nadležnim ministarstvima pravosuđa i uprava županija u FBiH.

Tzv. “kamp heroja“ nije institucija već formalno-pravno nepostojeća skupina

Premda prozvani Amel Pervan i Hamza Krkalić navode kako je tzv. “kamp heroja“ institucija on formalno-pravo ne postoji nigdje na papiru niti je postojao. A da bi netko postojao morao bi biti negdje registriran a njega nema nigdje, pa stoga smiješno djeluje rukom pisani dopis kojim taj tzv. “kamp heroja“ delegira svoje predstavnike za zastupanje branitelja u FBiH koje je uslikao Amel Petvan.

U tom smislu su Amel Pervan i Hamza Krkalić načinili kazneno djelo lažnog predstavljanja jer nisu imali valjanu punomoć za zastupanje razvojačenih Branitelja u FBiH na što opravdano ukazuje UZB ZE DO Kantona, ali i moja malenkost u više navrata.

Što se tiče predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti koji su im izdali rješenje za rad u tzv. “radnoj skupini“ za izradu zakona opravima razvojačenih Branitelja, Fadil Novalić je zajedno s federalnim ministrom branitelja Salkom Bukvarevićem načinio kazneno djelo zlouporaba položaja ili ovlasti jer su izdali rješenja njima za zastupanje razvojačenih Branitelja a da se prethodno nisu uvjerili imaju li njih dvojica valjanu punomoć za zastupanje. Jer tzv. “kamp heroja“ im istu punomoć nije mogao izdati jer nigdje ne postoji na papiru. A neke druge udruge registrirane u ministarstvima pravosuđa i uprava potpisnice Rezolucije branitelja iza kojih se tzv. “kamp heroja“ ove dvije godine svog postojanja uporno krio im nisu dale punomoć za zastupanje jer ti članovi tzv. “kampa heroja“ ne priznaju nikakve udruge proistekle iz Domovinskog rata što je činjenica koje njima stežu omču oko vrata. Ta to je jedan od njihovih zahtjeva kojeg nisu razradili uopće. Ukidanje i prestanak financiranja svih udruga iz rata. Toliko o tzv. “instituciji“ tzv. “kampa heroja“.

Zbog tih razloga se spremaju kaznene prijave protiv prozvanih Amela Prvana, Hamze Krkalića, Fadila Novalića i Salke Bukvarevića, upravo zbog počinjenja navedenih kaznenih djela.

Vrhunac licemjerstva Amela Pervana “demobilisanog borca“Armije BiH

-Sada dolazimo do vrhunca licemjerstva Amela Pervana u svom neosnovanom i ničim dokazivom blaćenju moje malenkosti, i moje udruge. Amel Pervan navodi kako ni on ni Hamza Krkalić nisu predstavljali HVO, već je to učinio Nikica Tomić.

Od njega sam se mogao nadati svašta ali da toliko sroza svoj ugled koji je donekle do tada imao u mojim očima je naprosto nevjerojatno. On jako dobro zna, jer je sa mnom proveo mnogo vremena, kako sam ja uvijek i svugdje prozivao jednako tzv. “reprezentativne, krovne ili temeljne udruge“ koje niti jedan zakon o pravima branitelja u FBiH ne poznaje. U tom sam smislu dao mnoga priopćenja, kolumne i objave u kojima sam prozivao te udruge jer nisu ništa učinile za razvojačene branitelje bez ikakvih trajnih mjesečnih novčanih primanja po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu. Sve te udruge su riješile i njihovi predsjednici riješili svoj status i statuse svojih članova i sve su u proračunima FBiH, županija, općina i gradova za razliku od URB HVO-a ŽZH te mnogih UZB/Boraca u FBiH. Te udruge imaju svoje doživotne predsjednike i ne održavaju svoje skupštine za razliku od URB HVO-a ŽZH pa čak i UZB/Borci BiH. Uvijek smo i svugdje u nazočnosti Amela Pervana naglašavali kako naše članove i potpisnike rezolucije Branitelja ne mogu predstavljati predstavnici takvih reprezentativnih, temeljnih ili krovnih udruga već jedino i isključivo predstavnici udruga potpisnica Rezoluzcije Branitelja. A sada Amel Pervan koji je zajedno sa mnom i Dragom Grbavcem, s kojim sam u više navrata zajedničkim snagama sipao rafalnu paljbu na predstavnike tih krovnih udruga iz rata na mnogim sastancima na kojima smo bili s njima, zastupao taj naš izričiti stav navodi kako je mene i HVO zastupao Nikica Tomić koji je predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a BiH. E moj Pervane na što si spao u svojim lažima koje ti ništa ne koriste već ti odnemažu.

Amel Pervan prijeti tužbama zbog povreda časti i ugleda i nanošenja duševnih boli

-Sada konačno Amel Pervan koji se našao prozvan mojim priopćenjima pa čak i priopćenjem UZB ZE DO Kantona meni i tzv. “podobnim portalima“ Dnevno.ba i SirokiBrijeg.info prijeti određenim tužbama zbog povreda ugleda i časti i zbog duševnih boli umjesto da je obrnuto. No, ja ću i ovaj put kao i svih prethodnih puta stvar prepustiti milosrdnom Bogu koji je isključivo ljubav i praštanje i usrdno ću moliti Boga za njega i sve one koji su dokazanim udbaškim metodama nabacivali fekalije po meni i mojoj udruzi bez ikakvih činjenica i dokaza.

Radi napomene pozivam sve one koji su pomno pratili ovaj moj tekst da obrate pozornost na točke Rezolucije Branitelja za koje se moja malenkost borila od prvog dana i za koje ću se boriti dok sam živ. Pročitajte kako je prva točka Rezolucije Braniteljski dodatak a ne egzistencijalna naknada koju je Amel Pervan prekrstio u tzv. “egzistencijalnu naknadu“ zajedno s članovima tzv. “radne skupine“ a koja kategorija je socijalna i milostinja a ne braniteljska kategorija koja je trajno PRAVO.

Pročitajte pomno točke Rezolucije Branitelja i točke zakona o pravima razvojačenih Branitelja u FBiH i vidjet ćete tko je stvarni izdajnik Branitelja

-Pročitajte drugu točku koja predviđa Izradu a ne objavu zakona o jedinstvenom registru Branitelja te javnu objavu svih korisnika prava iz oblasti BIZ (braniteljsko-invalidske zaštite), a i u tome je svoj blagoslov dao Amel Pervan i Hamza Krkalić što je razlika kao nebo i zemlja. Pročitajte bilo koju objavu Vlade Marušića u kojoj on nije tražio izradu Zakona o jedinstvenom registru Branitelja a ne objavu što je nakarada nad nakaradama.

-Pročitajte pomno usvojeni zakon o pravima razvojačenim braniteljima u kojemu se tzv. “razvojačenim Braniteljima u FBiH“ daje pravo na egzistencijalnu naknadu a ne na braniteljski dodatak i koju mogu dobiti svi oni koji donesu uvjerenje ureda za obranu kako su bili sudionici Domovinskog rata u BiH najmanje 1 godinu, ukoliko su najmanje 1 godinu na zavodu za zapošljavanje, ukoliko imaju najmanje 57 godina života, ukoliko ne primaju zajedno sa svojim suprugama veća mjesečna primanja od 170 KM (50% zajamčene mirovine u FBiH za prosinac 2018), ukoliko imaju prebivalište u BiH, i koji će izgubiti tu egzistencijalnu naknadu ukoliko im se popravi socijalno stanje preko 170 KM mjesečno između ostalog. Zakon koji predviđa objavu jedinstvenog registra branitelja u kojemu će naći mjesto 577 000 lažnjaka, uhljeba, dezertera, ratnih profitera, tetaka, baba, žaba te ostalog šljama među ljudskom vrstom. Među ljudskim fekalijama. Feklijama kojima nitko neće moći ništa jer su takve fekalije u javnost pustili između ostalih i Amel Pervan i Hamza Krkalić. I takav zakon slave Hamza Krkalić i Amel Pervan zajedno s predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti u FBiH. I još usput govore kako će se boriti preko županija za one ispod 57 godina života što je opet ništa jer se Vlado Marušić od početka ove borbe bori za sve razvojačene Branitelje iz borbenih postrojbi neovisno da li rade ili ne, da li primaju mirovinu ili ne, da li su na zavodu za zapošljavanje ili ne, da li su bili u ratu 1 mjesec ili više, da li imaju 57 godina života ili ne. Za izradu zakona o jedinstvenom registru Branitelja i njegovu javnu objavu kao i javnu objavu svih korisnika prava iz BIZ (braniteljsko-invalidske zaštite) kako to decidno piše u izvornoj Rezoluciji Branitelja. To je borba Vlade Marušića i sada se postavlja pitanje tko je ovdje izdajnik?

Onaj tko je štitio rezoluciju Branitelja u cijelosti ili Amel Pervan i taj tzv. “kamp heroja“ u korelaciji s predstavnicima vlasti i tih tzv. “krovnih, temeljnih ili reprezentativnih udruga iz rata“ koji su izradili zakon koji nema ni z od zakona. Zakon koji će uskoro pasti na Ustavnom sudu u FBiH i koji će zakon ostati vječna ljaga na imenima izrađivača takve nakarade.

Odgovori Amelu Pervanu na njegove ostale laži, klevete, spinove i polu-informacije

POSBNA NAPOMENA: Ovdje ću se osvrnuti na tzv. “pitanja demobilisanog borca“ Armije BiH upućenih putem portala i njegove facebook stranice Amel Herc Pervan na moju adresu, premda ne bih trebao jer i ti odgovori koje ću dati njega neće smesti nimalo u njegovim ničim dokazanim i ničim utemeljenim blaćenjima moje malenkosti i udruge koju predstavljam.

1.U nekim komentarima me je prozivao gdje sam bio 28.02.2018. godine kada je bila blokada graničnog prijelaza Bijača i blokada važnijih prometnica u FBiH. Tog sam dana sukladno zaključcima članova skupština naših udruga u Širokom Brijegu, Posušju i Grudama bio zajedno s članovima naših udruga, njih 70, u skupštini ŽZH gdje smo imali sastanak s ministrom Branitelja ŽZH Mladenom Begićem i ministrom MUP-a Zdravkom Borasom, gdje smo imali jako konstruktivan razgovor poradi poboljšanja prava naših članova, a odbili smo zajednički blokadu graničnog prijelaza Bijača kako ne bismo više nikada remetili nesmetan prijevoz roba, ljudi i usluga u FBiH jer to istinski Branitelji ne rade, i to više nikada naši članovi neće činiti nigdje.

-2.U nekim komentarima me je Amel Pervan prozivao koliko imam članova pa mu odgovaram kako URB HVO-a ŽZH ima preko 600 članova od kojih je naša udruga sačinila spisak njih 112 koji su svi dokazali sudjelovanje u Domovinskom ratu u borbenim postrojbama i od kojih nitko ne ostvaruje nikakva trajna mjesečna primanja po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu, i gdje smo za sve njih sačinili jedinstven registar Branitelja koji je javno objavljen na portalima što još nitko drugi u FBiH nije učinio. Napomene radi niti jedna udruga iz Domovinskog rata u FBiH nije sačinila takav registar niti ima toliki broj istinskih dokazanih članova sa svim relevantnim podacima.

3.Što se tiče razlaza naše udruge s UZB Borci BiH glavni razlog razlaza su metode kojima se služila UZB/Borci BiH a one su blokade granica i prometnica što je URB HVO-a ŽZH odbila, ali i iz razloga neviđenih medijskih laži i spinova ničim utemeljenih i dokazanih na moj račun i na račun URB HVO-a ŽZH po uzoru na prozvanog Amela Pervana, koji im može biti učitelj i mentor u tim lažima.

To je samo mali dio odgovora koje ovim putem iznosim na medijske laži i priopćenja tzv. “demobilisanog borca“ Armije BiH Amela Pervana premda njih ima još. Ukoliko prozvani Amel Pervan pati od amnezije podsjetiti ću ga kako je on već meni načinio ogromnu štetu objavljivanjem rang liste dobitnika kredita za stambeno zbrinjavanje razvojačenih Branitelja u FBiH na kojoj sam ja zasluženo na 4. mjestu te liste, što sam već putem tzv. “podobnih medija“ razjasnio javnosti, pa se on nakon toga okanio objavljivati takve laži kojima bi meni napakostio. No fekalije koje je posuo u mom pravcu još uvijek smrde premda sam ih izbjegao. Njegove fekalije po istini.

Vlado Marušić