Top 5: Alati za izradu gifova

U posljednje vrijeme gif je preuzeo glavnu ulogu u predstavljanju šaljivoga sadržaja na društvenim mrežama.

Iako gif kao format postoji već veoma dugo, u posljednje vrijeme preuzeo je glavnu ulogu u predstavljanju šaljivoga sadržaja na društvenim mrežama. Uz nepregledne internetske alate i aplikacije za izradu gifova, donosimo vam izbor nekoliko najboljih koji će vam zasigurno dobro poslužiti!

gifignor 23042016 1

Make a gif

S ovim alatom jednostavno možete napraviti gif od fotografija, videa, a i videa s You Tubea. Brzo složite nešto smiješno prema vlastitoj želji, a čak i web kamera može poslužiti u kreiranju sadržaja.

Ezgif

Osim što možete napraviti gif, ovim alatom možete smanjiti i veličinu postojećega te ga prekrojiti prema vlastitoj želji. Isto tako, možete ga brzopotezno izmijeniti i editirati te dodati efekte kako bi što bolje izgledao.

Imgur

Želite li pretvoriti video u gif, Imgur je izvrstan alat koji će vam u tome pomoći. Ako ste snimili svoj video, jednostavno ga uploadate i prenesete u ovaj alat, a gifove možete raditi i od videa objavljenih na You Tubeu. Opcija video to gif na toj platformi pojavila se 2015. godine te pokrenula lavinu jednostavnih kreacija gifova.

Gif Camera

Ova Android aplikacija omogućuje automatsko prenošenje videa u gif nakon snimanja te pretvaranje niza snimljenih fotografija u zabavan gif. Jednostavna je za korištenje, besplatna, a dobro ju je imati i kako bi zabavni događaji ostali zabilježeni u memoriji vašega mobilnog telefona.

Giffer

Ovo je jedna od boljih iOS aplikacija za stvaranje gifova, a razlog tome je više mogućnosti koje pruža – od snimanja videa, kopiranja fotografija i slaganja prema vlastitoj želji pa sve do loopova i time lapse gifova. Ima sve što trebate za izvrstan animirani gif, sadržaj se jednostavno može dijeliti na društvenim mrežama, a u App Storeu možete je dobiti za 3 dolara.

Planb.hr