Home Vijesti Crna kronika Tko ili što stoji iza teškog fizičkog ozljeđivanja maloljetnog Širokobriježanina na rođendanskoj proslavi?

Tko ili što stoji iza teškog fizičkog ozljeđivanja maloljetnog Širokobriježanina na rođendanskoj proslavi?

0
Tko ili što stoji iza teškog fizičkog ozljeđivanja maloljetnog Širokobriježanina na rođendanskoj proslavi?

ŠIROKI BRIJEG – Cijeli grad Široki Brijeg o tome tri tjedna “bruji”, u medijima zatišje, iz MUP-a ZHŽ-a nitko se ne obraća javnosti, a navodno nitko ništa ne zna i sve se nekako skriva!?

Rođendanski tulum upotpunjen s nekoliko desetaka maloljetnih osoba koje konzumiraju alkoholna pića do ranih jutarnjih sati pretvorio se u pravu “noćnu moru” gdje je jedna maloljetna osoba umalo izgubila život!

Naime, sa subote na nedjelju (8/9.listopad 2016.) na području Širokog Brijega u privatnoj kući slavio se rođendan, oko 1.30 sati tulum završava “posjetom” vozila Hitne pomoći DZ Široki Brijeg, djelatnici PU Široki Brijeg u 1.55 sati zaprimaju poziv te izlaze na teren.

Maloljetni M. Soldo brzom hitnom intervencijom biva prebačen u DZ Široki Brijeg, a nakon što se ustanovilo kako se radi o ozbiljnom slučaju i kako se ozljeđeni nalazi u polusvjesnom stanju, hitno se odvozi u SKB Mostar. U tom vremenu djelatnici PU Široki Brijeg obavljaju očevid kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo.

msoldo3112016-1

Dolaskom u SKB Mostar, M. Soldo biva hitno prebačen na odjel kirurgije gdje su se kasnije ustanovile ozljede: Težak potres mozga, lom jagodične kosti, lom vilice na 2 mjesta, puknuće nosne sluznice, lom nosne kosti, dva oštećena i jedan polomljen zub, modrice po licu, očima, dvije masnice s obje strane vrata… Samo su dio ozljeda koje je pretrpio ovaj maloljetnik.

S obzirom na situaciju i prema brojnim pričama do kojih smo došli kroz razgovor s poznanicima od nastradalog, njegovim roditeljima, djelatnicima PU Široki Brijeg i djelatnicima DZ Široki Brijeg, uvidjeli smo kako tu “nešto smrdi”!

Prošla su tri tjedna od ovog nesretnog događaja. PU Široki Brijeg još dan danas čeka nalaze krvi kako bi ustanovili u kakvom se stanju nalazila ozljeđena osoba, nekoliko puta su s njim pokušali obaviti razgovore kako bi se utvrdilo kako je do ozljeda došlo ali zbog amnezije ozljeđenog, teško se išta moglo sa sigurnošću potvrditi.

Liječnici SKB Mostar još nisu ustanovili da li je ozljeđeni imao toliko oštećenje mozga kako se ne bi mogao sjetiti trenutka ozljeđivanja? Bar nam tako tvrde iz policije. Dana 17. listopada, ispred portala SirokiBrijeg.info, uputili smo zamolbu prema ovoj ustanovi da nam pojasne u kakvom stanju se ozljeđeni nalazi, te da nam daju određene informacije vezane za ovaj slučaj. S obzirom kako se radi o maloljetnoj osobi, na neku “ruku” shvatili bi odbijanje pružanja većine tih informacija, ali ni to do dana današnjeg nismo dobili, kao ni bilo kakav odgovor s njihove strane.

Poznanici i kolege iz škole a koji su upoznati s ovim slučajem, a neke osobe su bile i sudionici ovog rođendana, počeli su pričati. Puno je tu bilo zanimljivih priča, ali isključivo najviše pohvala prema nastradalom mladiću imali su mnogi, jer nije bio nasilan, provokator, sklon ekscesima niti alkoholu, no tu večer je pio kao i većina sudionika ovog rođendana.

msoldo3112016-2

Brojne priče su imale različite verzije događaja od onih koji su bili sudionici rođendana, pa sve do njihovih prijatelja kojima su se povjerili.

Učenica koja je bila na ovoj proslavi kazala je kako je mladić pronađen u lokvi krvi nekoliko metara od nogometnog gola koji se nalazio na ovom imanju, dok drugi sudionik ovog događaja tvrdi da je se vješao po golu i kako je on pao na njega. Prijatelj od sudionika na rođendanu tvrdi kako su ga pretukli i odnijeli na igralište… puno, puno različitih priča, a prava istina se još skriva.

Njegovi roditelji s kojima smo razgovarali još su u šoku od svega toga što se dogodilo njihovom sinu. Pokušali su stupiti u kontakt s nekim od sudionika rođendana ali i oni su dobili različite verzije događaja.

“Stupili smo u kontak s nekim dečkima i curama koji su bili na tom rođendanu. Bile su tu svakakve priče kao da je pao preko zida koji se u blizini nalazi, kako je gol pao na njega, kako je pretučen. On je vrhunski sportaš. Karate trenira već 11 godina, osvajač je brojnih medalja na natjecanjima diljem Europe. Nije sklon ekscesima, niti problematičan, a sigurno bi se znao obraniti da je bio napadnut, na njegovim šakama nisu bile nikakve naznake ni ožiljci koji bi upućivali na takvo nešto. Nogometni gol da je pao na njega sigurno nebi ostavio brojne modrice po cijeloj glavi (usta, nos, oči, vrat). Težak potres mozga. Cijelo vrijeme je u nesvjesnom stanju spominjao samo šake, šake, šake….” – kazali su između ostalog za portal SirokiBrijeg.info, roditelji nastradalog mladića.

Oni žele istinu i uvjereni su kako nešto “drugo” stoji u pozadini ovog događaja. Odlučili su angažirati odvjetnika i slučaj pokrenuti ako treba i na višim razinama, jer previše nepodudarnosti u pričama sudionika kao i njihovih “prijatelja” kojima su se neki izjadali, a drugi hvalili.

Izvješće MUP- a ZHŽ-a smo također zatražili, te ga očekujemo u najkraćem mogućem roku jer prošlo je već preko 20 dana od ovog događaja gdje je doslovno život bio ugrožen našem sugrađaninu i koji je još dan danas pod liječničkom kontrolom i javljaju se novi zdravstveni problemi.

Roditelji mole i pozivaju sve koji imaju bilo kakve informacije vezane za ovaj slučaj da se jave na E-mail: soldo241@gmail.com

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info