Home Sport Ostali sportovi Svečana sjednica i proglašeni najbolji sportaši TKD kluba „Poskok“

Svečana sjednica i proglašeni najbolji sportaši TKD kluba „Poskok“

0
Svečana sjednica i proglašeni najbolji sportaši TKD kluba „Poskok“

Svečana sjednica TKD kluba Poskok održana je sinoć u kinodvorani u Posušju, a na njoj su predstavljeni rezultati kluba za prošlu godinu, te proglašeni najbolji natjecatelji kluba.

O postignućima koji su obilježili ovaj klub kroz 2019. godinu za naš radio je govorio trener u klubu Petar Boban. „Prošle godine smo imali nešto manje nastupa, na 16 natjecanja smo nastupili i zapravo nije to ni malo. Zbog manje nastupa bilo je i manje medaljka nego je to kod nas običaj. Ipak, rezultati na natjecanjima su bili jako dobri. Ističemo naših šest članova koji su postali državni prvaci, Karlo Galić je kao reprezentativac Bosne i Hercegovine nastupio na svjetskom seniorskom prvenstvu u Manchesteru i za naš klub je to velika stvar. Karlo i ja smo ove godine sudjelovali na taekwondo kampu u Južnoj Koreji. Ja sam pak u drugoj polovici ove godine također boravio u Južnoj Koreji na trenerskom instruktorskom seminaru i sve ovo je jako pozitivno i dobro za naš klub“, kazao je trener Boban.

Najbolji je David Grubišić

Sinoć dodjeljena priznanja otkrila su da je najuspješniji ove godine u TKD klubu Poskok bio David Grubišić koji je ujedno proglašen i najboljim mlađim kadetom. David Grubišić je nastupio na osam natjecanja, a na njima osvojio 7 zlatnih i jednu srebrnu medalju. Na prvenstvu države u Posušju postao je prvak Bosne i Hercegovine, a i nositelj je plavog pojasa kojega je zaslužno osvojio tijekom sedam godina treniranja. David dolazi iz taekwondo obitelji, jer taekwondo u klubu već treniraju njegove sestre Sara i Klara.

Ostali nagrađeni su sljedeći:

Najuspješniji limač je Karlo Petrović ,
Najuspješnija limačica je Marta Banožić,
Najuspješniji mlađi kadet je David Grubišić,
Najuspješnija mlađa kadetkinja je Lucija Miličević,
Najuspješniji kadet je Luka Landeka,
Najuspješnija kadetkinja je Antea Kraljević,
Najuspješniji junior je Matej Bešlić,
Najuspješnija juniorka je Sara Grubišić,
Najuspješniji senior je je Karlo Galić,
Najuspješnija seniorka je Mihaela Senjak,
Najuspješniji muški kick je Stipan Bago,
Najuspješniji ženski kick je Paola Begić.

Kada su u pitanju planovio za iduću godinu, članovi TKD kluba Poskok će sudjelovati na brojnim natjecanjima za koja već imaju raspored. No ono najvažnije što klub čeka u idućoj godini je proširenje prostora u kojemu treniraju polaznici ovoga kluba u Posušju. „Nakon dugo pregovora i procedura uspjeli smo dobiti dodani prostor ispod tribina stadiona. Prostor se nalazi iznad TKD doma i velik je oko 260 kvadrata. Sada nas očekuje jedno veliko ulaganje, posebno skupo ove prve godine jer nas očekuje zatvaranje toga prostora. Dodatni prostor jedna je velika motivacija za daljnji rad, ali i svjesni smo da nas očekuju zahtjevni radovi. Nadamo se da će nakon završetka ovog projekta biti puno kvalitetniji uvjeti za naše sportaše“, kazao je trener Boban.

Na svečanoj sjednici posebno priznanje kluba dodjeljeno je posthumno Zdravku Bešliću Bokiću koji je bio prijatelj kluba i član upravnog odbora, a koji je različitim zalaginjima stalno pomagao rad kluba, te bio inicijator izgradnje Taekwondo doma „Poskok“.

RadioPosusje.ba