Home Vijesti Crna kronika Za sutra najavljena sjednica Vijeća povodom žalbe Županijskog tužiteljstva ŽZH na preblagu kaznu Emiru Zaimoviću

Za sutra najavljena sjednica Vijeća povodom žalbe Županijskog tužiteljstva ŽZH na preblagu kaznu Emiru Zaimoviću

0
Za sutra najavljena sjednica Vijeća povodom žalbe Županijskog tužiteljstva ŽZH na preblagu kaznu Emiru Zaimoviću

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine zakazao je za sutra sjednicu Vijeća povodom žalbi Županijskog tužiteljstva ŽZH i branitelja optuženog Emira Zaimovića izjavljenih protiv presude Županijsko/Kantonalnog suda u Mostaru.

Emir Zaimović (48) iz Crne Gore, je dana 8.9.2017. godine na Županijskom/Kantonalnom sudu u Mostaru nepravomoćno je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine i 4 (četiri) mjeseca, te mu je izrečena mjera sigurnosti zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom u trajanju od 3 (tri) godine.

Kako je kazao je za portal Sirokibrijeg.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH, Županijsko tužiteljstvo ŽZH uložilo je žalbu zbog odluke o kaznenopravnoj sankciji, smatrajući da je izrečena kazna zatvora, kao i mjera sigurnosti preblaga.

Optužnicom ovog tužiteljstva optuženi Zaimović se tereti da je dana 15.6.2017. godine u mjestu Potkraj, Široki Brijeg, izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 49-godišnji M.I. iz Širokog Brijega. Optuženi je sa koncentracijom alkohola u krivi od 2,54 promila, zbog čega je očito bio nesposoban za vožnju, upravljao vozilom marke Renault Laguna iz smjera Širokog Brijega u smjeru Posušja. Iznenada u jednom momentu, prešao je na suprotnu kolničku traku gdje je došlo do udara u vozilo marke VW Passat, posljedicom čega je vozač istog vozila M.I. zadobio višestruke ozljede od kojih je preminuo na licu mjesta.

SirokiBrijeg.info