Za sutra najavljena sjednica Vijeća povodom žalbe Županijskog tužiteljstva ŽZH na preblagu kaznu Emiru Zaimoviću

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine zakazao je za sutra sjednicu Vijeća povodom žalbi Županijskog tužiteljstva ŽZH i branitelja optuženog Emira Zaimovića izjavljenih protiv presude Županijsko/Kantonalnog suda u Mostaru.

Emir Zaimović (48) iz Crne Gore, je dana 8.9.2017. godine na Županijskom/Kantonalnom sudu u Mostaru nepravomoćno je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine i 4 (četiri) mjeseca, te mu je izrečena mjera sigurnosti zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom u trajanju od 3 (tri) godine.

Kako je kazao je za portal Sirokibrijeg.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH, Županijsko tužiteljstvo ŽZH uložilo je žalbu zbog odluke o kaznenopravnoj sankciji, smatrajući da je izrečena kazna zatvora, kao i mjera sigurnosti preblaga.

Optužnicom ovog tužiteljstva optuženi Zaimović se tereti da je dana 15.6.2017. godine u mjestu Potkraj, Široki Brijeg, izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 49-godišnji M.I. iz Širokog Brijega. Optuženi je sa koncentracijom alkohola u krivi od 2,54 promila, zbog čega je očito bio nesposoban za vožnju, upravljao vozilom marke Renault Laguna iz smjera Širokog Brijega u smjeru Posušja. Iznenada u jednom momentu, prešao je na suprotnu kolničku traku gdje je došlo do udara u vozilo marke VW Passat, posljedicom čega je vozač istog vozila M.I. zadobio višestruke ozljede od kojih je preminuo na licu mjesta.

SirokiBrijeg.info