ŠUTNJA JE IZDAJA, ŠUTNJA NIJE ZLATO: Vrhunski europski kriminalci koji ne poštuju svoju policiju!

Prije nekoliko mjeseci javnost je imala priliku pročitati dramatičnu izjavu prvog čovjeka Federalne policije u kojoj je pored ostalog rekao da na ovim područjima djeluju vrhunski europski kriminalci te da je i on sam bio frapiran spoznajama do kojih je došao s tim u svezi.

Umjesto učinkovite javne reakcije – šutnja političkih elita

Nakon onako dramatičnog prikaza stanja i upozorenja s kakvim profilom kriminalaca imamo posla, za očekivati je bila učinkovita javna reakcija političkih elita. No umjesto toga slijedio je novi šok javnosti , izazvan šutnjom političkih elita. Nijedna stranka koja participira u zakonaodavnoj i izvršnoj vlasti u ŽZH nije se oglasila povodom Lukačeve dramatične izjave. Nijedna politička stranka i nijedna institucija – nitko nije niti demantirao Lukačevu izjavu niti najavio borbu sa tim “vrhunskim europskim kriminalcima” I to je ono što posebno zabrinjava, pogotovo stoga što vidimo da Sindikat policije ŽZH u vapaju nedavno upućenom zakonodavnoj i izvršnoj vlasti kaže da ih se sustavno onemogućuje u provođenju zakona.

“Iza ovoga stoje obični policajci koji su se zakleli poštivati i provoditi zakon, a u tome ih se sustavno onemogućuje.”- kažu ti hrabri momci koji žele svoj posao raditi profesionalno, odvažno i časno. Zbog čega im se mora odati priznanje pa i podrška svekolike javnosti.

Zakonodavna i izvršna vlast odnosno njeni predstavnici moraju vrlo ozbiljno shvatit upozorenja koja dolaze iz policije

Izjava prvog čovjeka Federalnog MUP-a da na ovim prostorima djeluju “ vrhunski europski kriminalci” i izjava prvog čovjeka Sindikata policije ŽZH da se policajce sustavno onemogućuje u provođenju zakona su svaka za sebe dramatična. No posebno dramatično je kada se te dvije izjave stave u zajednički kontekst, u kojem imamo s jedne strane dramatično stanje kriminaliteta a s druge strane se policajce onemogućuje u provođenju zakona. To je stanje više nego alarmantno.

Zakonodavna i izvršna vlast odnosno njeni predstavnici moraju vrlo ozbiljno shvatit upozorenja koja dolaze iz policije. Jer je očito da su to dobronamjerna upozorenja. Potrebno je sa svom mogućom pažnjom uvažiti ta upozorenja.i omogućiti policajcima MUP-a ŽZH da ostvare svoja elementarna prava te da rade svoj posao bez bilo kakvog ometanja, i uz svu moguću potrebnu potporu i podršku.

Ne jedini ali je jedan od presudnih razloga ovoga moga javljanja

Kao dragovoljac Domovinsklog rata pobjedničke hrvatske vojske većinu vremena sam proveo u ratnom sanitetu. Nagledao sam se se svega a najviše hrabrosti, odvažnosti i srčanosti naših ljudi dragovoljaca u obrani doma i Domovine. No u posebnom sjećanju je prvo ranjavanje i prvo izvlačenje ranjenog hrvatskog vojnika.To sada spominjem stoga što je taj čovjek bio policajac, hrabri i odvažni dragovoljac Domovinskog rata a po okončanju rata policajac pripadnik MUP-a ŽZH.

U ovom javljanju to spominjem ne kao jedini razlog ovog javljanja ali kao jedan od presudnih razloga za ovo javljanje.Te stim u svezi želim jasno i glasno reći da se ne smije desiti da danas, nakon krvlju izvojevane slobode, na hrvatskom zemljopisnom i političkom prostoru, hrvatski policajac nema najnužniju opremu, da su mu ugrožena elementarna prava i da ga se onemogućuje u provođenju zakona- To se ne smije desiti.

A Također se ne bi smijelo desiti da političke elite, o tako važnim stvarima, šute. Jer kao što netko reče; “Šutnja je izdaja, šutnja nije zlato”

SirokiBrijeg.info / Slobodan Milas