Sud u Širokom Brijegu zakazao raspravu trojcu o izjašnjavanju krivnje zbog sadnje trave

Općinski sud u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu ovog tužiteljstva i zakazao raspravu radi izjašnjenja o krivnji za dan 8.1.2018. godine, što je za portala SirokiBrijeg.info potvrdio Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH optužilo je tri osobe zbog sumnje da su neovlašteno proizvodili i stavljali u promet opojnu drogu i sprječavali službene osobe u obavljanju službene radnje. Radi se Marku Lončaru (38), Branimiru Reziću (38) i Ivici Lasiću (38).

Optuženi se sumnjiče da su u mjestu Gostuša, Široki Brijeg, zasadili više sjemenki indijske konoplje od kojih su iznikle 54 stabljike. Dana 6.9.2017. godine policijski službenici PU Široki Brijeg zatekli su optužene u zasadu i namjeravali ih lišiti slobode. U tom trenutku optuženici su na njih pustili psa pasmine „Američki staford“ koji je počeo režati i kretati se prema policijskim službenicima. S obzirom da je pas došao u neposrednu blizinu, osjećajući se ugroženo policijski službenici su ustrijelili psa, nakon čega su lišili slobode optužene.

Tužiteljstvo je predložilo da se od optuženika trajno oduzmu pronađene stabljike, kao i predmeti kojima je kazneno djelo počinjeno, kazao je Aničić.

SirokiBrijeg.info