Home Vijesti Studenti ŽZH po novom dogovoru ne bi trebali plaćati punu cijenu smještaja u Studentskom domu

Studenti ŽZH po novom dogovoru ne bi trebali plaćati punu cijenu smještaja u Studentskom domu

0
Studenti ŽZH po novom dogovoru ne bi trebali plaćati punu cijenu smještaja u Studentskom domu

Među studentima koji neće morati plaćati punu cijenu smještaja u Studentskom domu Sveučilišta u Mostaru su i oni iz Zapadnohercegovačke županije.

Naime, iz Ministarstva financija ZH županije doznajemo kako je u proračunu za ovu godinu za Studentski centar u Mostaru planiran transfer od ukupno 200.000 maraka. Tijekom prvih osam mjeseci na račun Doma prebačeno je oko 120.000 maraka, dok će ostatak biti isplaćen do kraja tjedna kako bi se omogućilo normalno funkcioniranje Doma na početku studentske godine, dogovoreno je na jučerašnjem sastanku u Ministarstvu financija ZHŽ-a na kojem su sudjelovali dopredsjednik Vlade ZHŽ-a i ministar financija Toni Kraljević i ravnatelj Studentskog centra Mostar Dragan Mikulić.

Sastanak je održan na inicijativu ministra financija ZHŽ-a. Uz studente iz ZH županije, prema informacijama iz uprave Studentskog doma Mostar, punu cijenu smještaja neće plaćati ni studenti iz Hercegbosanske županije, Hercegovačko-neretvanske, Srednjobosanske, Sarajevske, Tuzlanske, Posavske te Zeničko-dobojske županije, kao i studenti koji dolaze iz Republike Srpske i Distrikta Brčko.

Marija Medić Bošnjak / Vecernji.ba