Student, Posušje, Grude i Široki II u doigravanju za ulazak u 1. košarkašku ligu

Ostala su još dva kola do kraja ligaškog dijela natjecanja u hercegbosanskoj ligi košarkaša. Posušje, Student, Grude i druga momčad Širokog izborili su doigravanje za ulazak u 1. košarkašku ligu. Između njih vodit će se borba za bolje mjesto u doigravanju koje donosi u slučaju trećeg susreta jednu utakmicu više na svom parketu.

Druga momčad Širokog ima mlad i kvalitetan sastav i možda imaju i najbolji sastav u hercegbosanskoj ligi. U prošlom kolu kvalitetu su potvrdili pobjedom nad vodećim Studentom u Mostaru. Međutim, Propozicije natjecanja ne dozvoljavaju im ulazak u prvoligaško društvo zbog toga što je prva momčad Širokobriježana član društva najboljih bosanskohercegovačkih momčadi. U krug četiriju najboljih momčadi nitko se ne može ubaciti, pa ni petoplasirani Tomislav, koji 2 kola prije kraja ima bodovni zaostatak od jedne pobjede.

U 21. kolu Tomislavgrađani su slobodni, a pored toga imaju i lošiji međusobni omjer pobjeda i poraza od na ljestvici sebi najbližih Gruda i druge postave Širokobriježana. U regionalnoj A-1 ligi BiH Vogošća je u doigravanju bila bolja od Gradine iz Srebrenika pobijedivši ih u oba susreta. U prvom okršaju za ulazak u 1. ligu Vogošćani su na svom parketu slavili 84:71, a i na gostovanju bili su bolji 82:80 od Gradine. U ova dva susreta ponajbolji igrači bili su Peljto u majici Vogošće, te Tanasilović u majici Gradine. U polufinalu Vogošćani su bili bolji od Igmana iz Konjica, dok je dok je Gradina iz mogućnosti da se bori za 1. ligu izbacila Burcha. U košarkaškoj ligi RS ovog vikenda igra se posljednje kolo ligaškog dijela natjecanja.

Četiri momčadi doigravat će za ulazak u prvoligaško društvo. S prve pozicije i najvećim izgledima za ulazak u društvo najboljih bh. momčadi ima Radnik iz Bijeljine. Uz njih najveće izglede za nastup u doigravanju imaju Sutjeska iz Foče, Sokolac i Prijedor.

Miro Bošnjak / Vecernji.ba