STRAH ME SINE!!!

Šteta što nemamo alternativu u obrazovanju kao u zdravstvu!! Otiđi privatno i plati, pa ćeš dobiti točnu dijagnozu! Zdravstvo smo odavno prihvatili kao takvo, izdvajanja od naših plaća su… Bože oprosti im jer ne znaju što čine! I pita se fra Mario zašto ljudi idu? Ma tko će godinama slušati i gledati iste ljude koji su prisvojili ovaj grad, općinu, županiju…..Proračun je njihov, škole su njihove, oni su rođeni da budu predsjednici općinskog vijeća, službi, županije, radnih mjesta….

Za vrijeme sjednice op. vijeća koja se prenosi u živo, dok je vijećnica izlagala i kazala da želi polako govoriti, da čuje i narod, predsjednik op. vijeća je kazao da to nije bitno, da odlučuju VIJEĆNICI!!! Pa tko je izabrao njega i te nazočne i odane Bogu i narodu! Za čiju dobrobit su oni tu, a da ne govorim da ih narod plaća!!!!

Djeca nam u školi imaju čučavce u zahodima, toaletnog papira i sapuna nema već godinama, škola zapuštena, dvorište je po noći mjesto skupljanja vandala i narkomana!!! Učiteljice deset godina vape za kompjuterom, radiom (može i polovno), prijeko potrebnim lektirama…. . Nemaju ormare nego kredence.

Bolje ne puštati zrak zimi u učionice, nego umrijeti od promaje… Do škole se ne može od lokvi vode koje su sada sante leda. Obilježja da je tu škola koju pohađa 140 djece nema! Nogostup, pješački prijelaz i ležeći policajci, to je za nas nedosanjani san za ostvarenje kojeg već 25 godina nema sredstava u proračunu Širokog Brijega ili možda bolje nema interesa da se za to izdvoji!Uostalom možda je bolje da nitko ne zna da je tu škola. Tako bi trebali razmišljati, možda???

Kada dođete po dijete ono vam trči u naručje između automobila i ogromnih dizalica, miješalica, koje neobzirno jure tom jednom trakom otužne ceste što vodi do škole!!! I uvijek kažu: Mama plašimo se!!! I mene je strah sine!!! Još tužnije je kad roditelji djecu s posebnim potrebama voze u kolicima preko lokava do udaljenog automobila, i onda u naručju unose u automobil, s uzdahom razočaranja i oblaka prašine što osta za onim željeznim zlom!!!

Gora je činjenica da djeca s posebnim potrebama u toj istoj školi ne mogu na zahod na ČUČAVCE!!!!! Odakle bi odgovorni razumjeli koliko je to poniženje i kršenje ljudskih prava te djece, tih nezaštićenih anđela!!! I najgore je što nitko ne vidi tu nade da će biti bolje!!!! Jer gore od ovog ne može!!!

Oprostite, može!!! Da se jednog dana začuju sirene i tužni jecaji majke čije dijete je nestalo u oblaku prašine i limenih čudovišta moćne tvrtke!!!! Ne dao Bog!!! Ali i mene je strah sine!!!! VIJEĆNICI ODLUČUJU!!!

TITULA MAJKA
(Autor poznat uredništvu portala SirokiBrijeg.info)