Zapovjednik Stožera i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević sazvao je još jednu izvanredna sjednicu na kojoj je razmatrana situacija oko pandemije koronavirusa.

Na sjednici su bili prisutni predstavnici gradskih, javnih i hitnih službi. Želimo naglasiti kako sve hitne službe odrađuju svoj posao bez nekih većih poteškoća. Također. Crveni križ je i dalje na raspolaganju svim građanima u potrebi.

U Širokom Brijegu registrirano je 57 slučajeva osoba pozitivnih na koronavirus, a trenutno je aktivnih 49. Posljednje četiri pozitivne osobe povezane su s već postojećim klasterom. U samoizolaciji se nalazi 221 osoba. Ovi podaci su zaključni s 20. travnja.

Još jednom se naglašava kako poštivanjem mjera koje su donijele nadležne službe možemo zaustaviti širenje zaraze. Budimo odgovorni, poštujmo socijalnu distancu i pridržavajmo se svih uputa.

Također, želimo zahvaliti građanima koji poštuju mjere kako bi iz ove situacije izašli što prije.

U tijeku je zabrana kretanja izvan mjesta prebivališta. Stožer civilne zaštite aktivno djeluje na izdavanju propusnica za one mogućnosti koje su dopuštene. Način podnošenja zahtjeva možete vidjeti OVDJE.

Stožer CZ Grada Širokog Brijega