Povodom novonastale situacije Stožer civilne zaštite Grada Širokog Brijega jutros je održao izvanrednu sjednicu.

Stožer je upoznat s prvim pozitivnim slučajem na koronavirus u Širokom Brijegu. Odmah su poduzete sve potrebne radnje. U suradnji sa svim nadležnim službama popisani su svi bliži kontakti i određene su mjere samoizolacije.

Glavna poruka sa Stožera je kako svi moramo maksimalno biti odgovorni i poštovati odluke i zapovijedi Županijskog stožera civilne zaštite.

Rješenja o samoizolaciji se moraju poštovati, a prekršitelji će snositi kazne.

Na Stožeru su bili i prisutni predstavnici gradskih i javnih službi, te hitnih službi.

Sve potrebne radnje se poduzimaju kako bi cijeli sustav funkcionira koliko je to moguće.

Hitne službe su spremne, a na raspolaganju su i djelatnici Crvenog križa i Centra za socijalni rad koji će reagirati prema potrebama na terenu.

Preporučujmo svi građanima da smanje društvene kontakte i ostanu doma. Također, prilikom bilo kojeg izlaska iz vašeg doma koristite zaštitnu opremu, masku i rukavice. Na taj način čuvate sebe i ljude oko sebe.

Apeliramo i poslodavcima, poduzmite sve mjere kako bi na najbolji mogući način zaštitili svoje djelatnike i kupce.

Gradska uprava trenutno radi i na izdavanju dozvola za kretanje u vrijeme policijskog sata onima kojima je to potrebno radi posla. Molimo za strpljenje zbog velikog broja zahtjeva.

Danas je donijeta i odluka o radnom vremenu Gradske uprave čije je će novo radno vrijeme biti od 8 do 13 sati.

Stranke koje dolaze u prostorije Gradske uprave dužne su pridržavati se svih uputa mjerodavnih tijela u svezi zaštite osobnog zdravlja, zdravlja djelatnika i drugih građana.

Stožer civilne zaštite Grada Širokog Brijega