U što se pretvori HDZ? U što se pretvori policija? Tko su ti ljudi? Boras i “tri mušketira” Galića

Vlada ZHŽ nema snage. Predsjednik Ćosić i ostali ministri su se premorili. Naši stari bi rekli lipsali su od političkog nadmudrivanja, brojanja novaca, pretvaranja diesela u ciglu ili jednostavnije prdoklačenja uprazno.

Pravi primjer za svaku “pohvalu” takvog ljudskog buketa ljudi od ugleda, brige za općine i županiju, nadasve znanja i ugleda su ministar Zdravko Boras i tri “mušketira” i doajena hercegovačke kriminalistike, zapravo tri Galića: Zoran, Miroslav i Milan, piše portal Ljubuski.net.

Boras je agronom voćarskog smjera, Zoran doktor srbijanske ekonomije, Miroslav stručnjak za organizaciju i planiranje, a Milan zaštitnik autorskog prava i patenata iz oblasti kriminala prethodno navedenih.

Imaju još jednu zajedničku stvar, a to je da iza njih stoji gomila kriminala i nezakonitih radnji, pa kako neće stvar riješiti HDZ na čelu s Nevenkom Barbarićem, koji je uz to i svjedok kriminala, Vlada ZHŽ i druge institucije, očekuje se djelovanje Federalne uprave policije, koja sve zna i provela je istražni postupak u više predmeta, kao i onaj u slučaju kriminala Miroslava Galica, fatalnog institucionalnog kriminalca u policijskim strukturama Hercegovine.

Pitamo se u što se pretvori HDZ? U što se pretvori policija? Tko su ti ljudi? Kakve su njihove namjere? Ima li u vlasti i u HDZ-u danas barem jedan razborit čovjek da promjeni smjer ove stranke? Na tisuće je pitanja, a odgovora nema.

Ni premijer Zdenko Ćosić nema odgovora na pitanje do kada ce kriminal harati policijom?

Stanje u MUP-u kulminira, u njemu je sveopći kaos, a dovoljno je ponoviti da je šef kriminaliteta Miroslav Galić pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu zbog milijunskog kriminala u policiji.

Novopečeni Ravnatelj policije Milan Galić u Posušju je izjavio kako nikada neće smjeniti Miroslava Galića. To sprječava i Zdravko Boras, ministar MUP-a, kojem se sudi za prijevaru u Hrvatskoj.

Ali pravi konstruktor ipak je dr.mr.sc.prof teške kategorije Zoran Galič direktor GP BiH. I Milan i Zoran Galić su priznali i dokumentirali kako je, u slučaju Miroslava Galića, riječ o teškim nezakonitim radnjama. Od te činjenične ocjene se ne može pobjeći.

Pravosudne institucije u F BiH, zajedno s FUP-om provode prikupljanje dokumentacije i očekuje se postupanje i konačno rješenja sustavnog kriminala u MUP-u.

Izgledno je da u sustavnom provođenju nezakonitih radnji i pomaganju sudjeluje više osoba iz povezanih institucija.

Ljubuski.net