Prije gotovo 20 mjeseci, točnije 25. svibnja 2018. godine u 16:45 sati u pritvorskoj prostoriji pronađeno je mrtvo tijelo Jerke Petrovića iz Klobuka, koji je prethodnog jutra priveden u PU Ljubuški.

Do dana današnjeg Tužiteljstvo ŽZH još nije završilo predmet, utvrdilo okolnosti nemilog događaja sa smrtnim ishodom, niti je utvrdilo odgovornost policijskih službenika zbog možebitnih propusta učinjenih u obavljanju službe, piše portal Ljubuski.net.

Ravnatelj policije ŽZH, Milan Galić, prema ustaljenoj praksi i djelovanju još uvijek niti jednog djelatnika nije suspendirao. On to ne čini niti kada je u pitanju suradnja policijskih službenika s kriminalcima.

U predmetu smrti Jerke Petrovića saslušano je više od 15 osoba, dok su 4 trebale biti suspendirane. Izvršena su sva vještačenja. Ali niti nakon svega tužitelj Borislav Čuljak nije donio konačnu tužiteljsku odluku.

Tužiteljstvo ŽZH ima takav tempo rada kojim odluke donosi gotovo tri godine od početka istrage. Hoće li tako biti u slučaju pokojnog Jerke Petrovića, hoće li se mijenjati i relativizirati predmet, kako je to praksa, pokazati će sljedeći tjedni.

Ljubuski.net