Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo Središnja tema ovogodišnjeg susreta “Večer s gospodarstvenicima” je Gospodarstvenici i prostorno planiranje

Središnja tema ovogodišnjeg susreta “Večer s gospodarstvenicima” je Gospodarstvenici i prostorno planiranje

0
Središnja tema ovogodišnjeg susreta “Večer s gospodarstvenicima” je Gospodarstvenici i prostorno planiranje

Središnja tema ovogodišnjeg susreta “Večer s gospodarstvenicima”, koja će se održati 26. veljače u širokobriješkom hotelu “Park” je Gospodarstvenici i prostorno planiranje.

Tom prigodom bit će predstavljen novi prostorni plan Grada Širokog Brijega za razdoblje od 2012. do 2032. godine, pa će susret biti prilika da se gospodarstvenici informiraju o njegovim glavnim odrednicama, posebice kada su u pitanju gospodarske zone i mogućnosti gradnje novih poslovnih objekata, navode iz Odsjeka za gospodarstvo Grada Široki Brijeg.

Također, susret će ujedno biti i prigoda za upoznavanje gospodarstvenika s najnovijim Izvješćem o stanju gospodarstva u Širokom Brijegu i Zapadnohercegovačkoj županiji (ZHŽ) te o aktualnim projektima, EU fondovima i mogućnostima za apliciranje projekata od strane poduzetnika.

Prema dostupnim podacima, stanje u gospodarstvu u Širokom Brijegu i ZHŽ-u ukazuje na pozitivne trendove, a ključni pokazatelji su povećanje ukupnog prihoda i broja zaposlenih, odnosno smanjenje broja nezaposlenih, ističu iz Odsjeka za gospodarstvo.

Kada je riječ o aktualnim projektima, to se prije svega misli na infrastrukturne projekte, projekte uređenja gradskih područja, pojedina prometna rješenja i slično, a koje Grad Široki Brijeg sada realizira ili su pripremljeni za skoru realizaciju.

O značaju projekta brze ceste Mostar – Šroki Brijeg – Grude – granica s Republikom Hrvatskom i o utjecaju buduće trase te ceste na lokalno gospodarstvo na ‘Večeri s gospodarstvenicima’ govorit će dr. sc. Borislav Puljić, profesor i stručnjak za prostorno planiranje.

Uz većinu lokalnih gospodarstvenika, susretu bi trebali nazočiti i predstavnici ZHŽ-a i Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom, kao i predstavnici međunarodnih organizacija s kojima Široki Brijeg surađuje u projektima jačanja lokalnog gospodarstva.

Fena