FOTO: Mili Marušić

ŠIROKI BRIJEG – Tog 16. prosinca 2017. godine, u ranim jutarnjim satima došlo je do većeg odrona kamenih gromada na pješačku zonu uz magistralnu cestu koja povezuje Široki Brijeg i Mostar. Točnije uz kružni tok zapadnog ulaska u grad, nakon što se zaštitna čelična mreža “proparala”.

Iako je ta zaštitna mreža uvelike pripomogla da se izbjegne veće šteta i pri tome moguće tragične posljedice koje bi bile neizbježne padom više kamenih gromada na tu glavnu prometnicu ili moguće pješake koji tuda često šeću. Sreće u nesreći je bila što nitko nije ozbiljno nastradao osim nekoliko struka smilja, što je posađeno kako bi ukrašavalo ulaz u ovaj gradić u srcu Hercegovine.

48 dana nakon tog događaja radimo novu priču gdje ta ista proparana mreža ostaje ne “zašivena”, a sa litice prijeti još opasnija situacija on one prve, što za sama vozila, što za brojne pješake koji prolaze ispod nje.

Nikoga izgleda to uopće od nadležnih institucije nije briga hoće li netko glavu izgubiti zbog nečijeg nemara!

Danas, 30, svibanj. 2018. godine neradan dan na području ŽZH, a tako i na području Širokog Brijega, skoro 6 (šest) mjeseci od prvog odrona, našla se ekipa koja će pokrpati tu mrežu, ali kamena gromada koju smo mi nazvali “Širokobriješka ubojica sa klisure” ostaje netaknuta, samo mrežom pokrivena i što bi mogla uskoro istu tu mrežu vrlo lako proparati dođe li do novog proklizavanja i odrona. A tada možemo očekivati pravi mali “krš i lom”!

Tko zna, možda će naši stručnjaci iz Komunalnog sa “Svemogućim Muvom” koji je plaćen 285 000,00 KM predvidjeti kada bi se mogla odroniti ova gromada i pri tome spriječiti tragediju!?

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info