Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo SRAMOTA ŠIROKOG BRIJEGA: Goli igrači pod prozorom, smeće nakon turnira i dalje na svom mjestu!

SRAMOTA ŠIROKOG BRIJEGA: Goli igrači pod prozorom, smeće nakon turnira i dalje na svom mjestu!

0
SRAMOTA ŠIROKOG BRIJEGA: Goli igrači pod prozorom, smeće nakon turnira i dalje na svom mjestu!
FOTO: Mili Marušić

ŠIROKI BRIJEG – U utorak, 19. lipnja 2018. godine, završio je jedan od poznatijih malonogometnih turnira na području Širokog Brijega “Trn WWin 2018.” na igralištu Osnovne škole na Trnu, a koji pobjednicima ovog natjecanja daje izdašnu novčanu cifru, a svojim susjedima ostavlja otpad da im “miriše”, kao i da gledaju igrače polugole pod prozorom….

Naime, unatoč novcu koji se “vrti” na ovom turniru u zadnjih nekoliko godina gdje dolaze najpoznatiji malonogometaši iz regije, organizatori nisu u stanju pobrinuti se da imaju adekvatnu svlačionicu, nego se ti igrači presvlače ispred susjednih kuća, što su kazali za portal SirokiBrijeg.info mještani s područja na kojem se turnir održava.

Osim presvlačenja igrača koji su često “ko od majke rođeni”, postoji još jedan problem. A to je smeće koje tjednima nakon odigranog turnira ostaje za njima.

Na poziv mještana koji svake godinama gledaju odloženo smeće uz školsko igralište i koje se tjednima ne uklanja, a koje osim nesnosnog smrada na ovim vrućinama omogućuje i odličan izvor zaraze, posjetili smo to područje kako bi skrenuli pozornost da bi bilo korektno za sobom počistiti kada se već toliki novac vrti i djeci koja se igraju na ovom školskom igralištu osigurati sigurnost bar u zdravstvenom pogledu.

Znači, turnir je završio 19. lipnja, a danas kada smo posjetili ovo područje i napravili ove fotografije 4. srpnja, tj. 15 dana kasnije, smeće je i dalje pred školskim igralištem, raspadnutih vreća iz kojih vire majoneza, komadi mesa, plastične čaše, reklamni sadržaji i još puno toga što je davno trebalo biti odloženo na adekvatno mjesto.

Za usporedbu spomenimo najstariji naš turnir ovakve vrste – Petrovdanski malonogometni turnir koji se igra u Kočerinu isto nekoliko dana, a još pri tome imaju svoj “dernek dan” i proslavu svojih nebeskih zaštitnika svetoga Petra i Pavla, dan i turnir kroz koji prođe još nekoliko tisuća više posjetitelja i nekoliko dana nakon tih događaja zelene površine i ostali okoliš, koji se koristio kroz te dane, ostaju počišćeni, pa sve poprima izgled kao da se dva dana ranije ništa događalo nije, osim što ostaju mnogima lijepe uspomne i pokoja slika i video na internetu.

Nije nam cilj omalovažavati organizatore spomenutog turnira na Trnu, a koji je u središtu Širokog Brijega, nego skrenuti pozornost da za sobom treba smeće očistiti kad “fešta” završi i zahvaliti ljudima koji u blizini žive na strpljenju.

Što na kraju još reći nego: “Građani” Širokoga Brijega i Trna naučite napokon ponešto od “seljaka” s Kočerina!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info