SRAMOTA: Hrvatski ministar zdravstva Milan Kujundžić zaustavio liječenje Ane Rite Puljić!? Potpisuje se peticija!

CitizenGo objavio je vijest da je hrvatski ministar zdravstva Milan Kujundžić stopirao liječenje trogodišnje Ane Rite Puljić iz Stoca.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. Oni su objavili i poziv na potpisivanje peticije za omogućavanje liječenja ove trogodišnjakinje iz Hercegovine.

“Ministar zdravstva RH Milan Kujundžić stopirao je liječenje djevojčice Ane Rite Puljić iz BiH koja boluje od spinalne mišićne atrofije.

Kujundžić je baš poput Pilata oprao ruke od sve naše djece koja su tu, koja su potrebna i živa. Njega očito to mnogo ne dira, budući da im je donio smrtnu presudu zaključivši kako za njih nema novca.

Slučaj Ane Rite Puljić je alarmantniji samim time što djevojčica danima leži na odjelu KBC-a REBRO, njezini roditelji su bolnici uplatili 2,68 miljuna kuna 23. studenoga 2017. godine, našega novca, za liječenje. On je rekao “ne”.

Mi vas ne molimo nego zahtijevamo da Ani Riti odmah odobrite primanje lijeka i razmislite još jednom o svojim prioritetima u funkciji na kojoj se nalazite.

Naš zahtjev neće prestati i nećemo odustati. Nikad! Vi trebate služiti interesu dobra naroda, ne obratno!

Poštovani gospodine profesore, doktore, ministre. Danas je to Ana Rita, sutra je to moje i tvoje dijete! Tko ste vi da ubijate našu djecu???”

Peticiju možete potpisati na poveznici, klikom na ODOBRITE LIJEČENJE.

Obraćanje majke

Majka Ana Rite Puljić se, govoreći o događanjima u Zagrebu već ranije obratila javnosti sljedećim riječima:

“Dragi prijatelji Ane Rite Puljić, tako vas nazivamo jer to i jeste. Vi ste zaslužni što je dobila mogućnost liječenja.

Puno vas pita kako napreduje liječenje pa vam se ovako obraćamo. Ana je na Odjel dječje neurologije KBC Rebro primljena prošli utorak. Sutra se sastaje povjerenstvo koje će odlučiti o Aninom liječenju.

Mi se nadamo pozitivnom ishodu sastanka jer smo mi ispunili sve uvjete koje su nam postavili. Na račun Rebra uplaćeno je 23. studenoga 2017. godine iznos za četiri injekcije Spinraze, potpisali smo pristanak za liječenje. A, što je najbitnije, ne idemo na teret HZZO-a.

U cijelom svijetu liječe se svi tipovi oboljelih od spinalne mišićne atrofije tako da apsolutno nikakvih prepreka nema. Ana boluje od tipa 1 na 2.

Ana je jako oslabila zadnjih nekoliko mjeseci i vrlo je bitno da lijek počne primati što prije. Evo, ponovila bih jednu izjavu ministra Kujundžića da on brani život od samoga začeća pa vjerujemo da će i u našem slučaju tako biti te da će nam povjerenstvo i ministar Kujundžić odobriti već odobreni lijek u cijelom svijetu”, napisala je majka Ane Rite Puljić.