Home Kultura Glazba Sve je spremno za Slatki Božić 2017.

Sve je spremno za Slatki Božić 2017.

0
Sve je spremno za Slatki Božić 2017.

Kao što smo već najavili, Slatki Božić svima održati će se 8.12.2017., u Širokom Brijegu, na Trgu širokobrijeških žrtava s početkom u 18:00 sati. Prilika je to za sve širokobriježane da se druže, vesele, uživaju u hrani i piću, a sve to u humanitarne svrhe.

Organizatorice akcije, Širokobriješke mame – mame širokog srca i ove godine će od prikupljenih sredstava pomoći obiteljima u potrebi s područja Širokog Brijega.

Danas su vrijedne širokobriježanke donosile kolače, torte i druge slastice, a mame su krenule s pakiranjem u prigodne kutije. Sutra će se moći kupiti kutije s kolačima, torte, uštipci i meza, čaj, kuhano vino, domaće rakije i žestice, listići za tombolu, ručni radovi vezani za Božić i jedan hercegovački pršut.

„Ovo zajedništvo, želja svih građana da pomognu, poruke podrške i ohrabrenja su znak da ovo što radimo ide u dobrom smjeru. Prije svega želja nam je bila pomoći. Ali zašto ne otići korak dalje, zašto ne organizirati događaj koji će uljepšati ovo predbožićno vrijeme u Širokom Brijegu i dati gradu jednu feštu po koju ne moraju ići u susjedne gradove. Sva sredstva za organizaciju su osigurana putem sponzora. Slatki Božić je nešto u čemu su svi htjeli sudjelovati i stvarno, kamo god smo došli, sva su nam vrata bila otvorena. Rezultat toga je i ovogodišnja tombola. Brojni građani su ponudili svoje usluge ili proizvode, pa smo zaključili da bi bilo dobro da u vrijeme darivanja darujemo i one koji će doći podržati ovu akciju. Nadamo se da će nam se naši dragi sugrađani, kao i svi oni koji mogu, pridružiti sutra na mostu, da veselje, pjesma i radost tu večer zasjene one manje lijepe stvari s kojima se iz dana u dan susrećemo.“ Poručuju Širokobriješke mame i dodaju:

„Moramo zahvaliti svim našim sponzorima i ljudima koji su na bilo koji način pomogli. Ekipa iz grupe Brig, kao i Tamburaši s kamena će svirati bez ikakve naknade, sve naše mame tu večer volontiraju, a neke rade već danima kako bi sve bilo kako treba. Tu su još deseci mama koje su napravile kolače, slana peciva ili donirale svoje ručne radove za prodaju. Potom portali i radio postaje koji nam cijelo vrijeme izlaze u susret, prate naše akcije i tako ih ‘guraju’ jer je ovakva događanja nemoguće napraviti bez medijske promidžbe. Hvala gradu Širokom Brijegu i HKK Široki na podršci. Hvala i tvrtkama i poduzetnicima: Mepas, BinVest, Namex, Leda, Quick, Mabo, MCI, Vina Zadro, Tomo Šped, Zlatarna Seiko, caffe Big Ben, Arena, Auto salon Gugić, Total Body Training centar, Bimaco, Boutique Cosmos, Royal Kids, Fast food Smile, Zlatna kapljica, te svim pojedincima koji su ponudili svoje usluge i pomoć.“

SirokiBrijeg.info