Sve je spremno za “2. Otvoreno taekwondo prvenstvo BiH” u Posušju

POSUŠJE – U subotu 23.04.2016 godine u Posušju održati će se“ 2. Otvoreno taekwondo prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine“.

Domaćin organizacije je posuški taekwondo klub „Poskok“ a natjecanje je međunarodnog karaktera na kojem će se okupiti više od 400 natjecatelja iz 30 klubova sa prostora Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Natjecanje će se održati na 6 borilišta u disciplinama sportske borbe i tehnike (poomse), za uzraste vrtićanaca, mlađih i starijih kadeta, juniora i seniora, u muškim i ženskim kategorijama.

Nastupit će najbolji borci iz Bosne i Hercegovine, državni prvaci i viceprvaci a među njima i oni iz posuškog kluba kao što su aktualni seniorski prvaci države, posušani Antonio Jažo i Marin Begić. Za poskoke će nastupiti i Martina Kovač, seniorka -67 kg, u sklopu priprema za Europsko sveučilišno prvenstvo koje će se održati ove godine u Rijeci. Ona u svojoj kolekciji ima već zlato sa Federalnog i Državnog prvenstva a nakon duže pauze upravo na domaćem terenu se vraća na tatami. Također u istoj kategoriji iz taekwondo kluba Imotski nastupiti će Stela Kavelj, najbolja seniorka u Hrvatskom taekwondo Savezu za 2016 godinu.

tkdpos21042016 2

Za posuški klub nastupit će ukupno 33 člana u tehnici i 56 u sportskoj borbi. Očekuju se jako kvalitetne borbe i nastupi u tehnici gdje će nastupiti i jedan od najstarijih natjecatelja u toj disciplini, gospodin Marjan Fuček iz Zagreba koji se i u 70-toj godini aktivno natječe.

Taekwondo klubu Poskok ovo je 7 organizacija a broj natjecatelja koji se odazvao ove godine dokaz je dosadašnjeg uspjeha u organizaciji. Pokrovitelji organizacije ovog natjecanja su Vlada županije Zapadnohercegovačke i Općina Posušje a glavni sponzori su Tondach, Weltplast, Rofix, Franck, Rudnici Boksita Posušje i JP Elektroprivreda HZHB. Medijski promotor ovog natjecanje je portal SirokiBrijeg.info.

SirokiBrijeg.info