Mi, članovi Zaboravljenih branitelja, smo se iskreno ponadali da će još koja udruga, proizišla iz Domovinskog rata, otvoreno stati na stranu povrijeđene i ponižene obitelji Soldo, te da će čvrsto podržati naše zahtjeve i pritiske na policijske i pravne službe da napokon, bez zataškavanja, riješe slučaj premlaćivanja Mile Soldo. Evo, dočekali smo da se oglasi Udruga specijalne policije koja proziva sve nas “samozvanim zaštitarima pravde”, mi smo za njih osobe “propalih ambicija”, ili oni koji se žele okoristiti nevoljom pogođene obitelji.

Moramo još jednom svima dati do znanje da mi nismo branitelji koji su, u Domovinskom ratu, kojekakvim načinima, izbjegavali prvu crtu bojišnice i bunkere! To nam nije dopuštao naš svjetonazor, zato se i danas osjećamo moralno pozvani stati u zaštitu krvnički pretučenog maloljetnika obitelji Soldo. Mi, kao takvi, osjetljivi smo na sve nepravde koje se već godinama nanose običnim građanima i njihovim obiteljima, kako u ostvarivanju prava pri upisu na fakultete, tako i u zapošljavanju po liniji obiteljske ili druge podobnosti. Zato nikoga ne treba čuditi što je naša Udruga Zaboravljenih branitelja, htjeli to ili ne, davno izišla iz svojih okvira i već pomalo prerasta u “Pokret Branitelja”!

Ova spoznaja treba zabrinjavati sve umrežene institucije i pojedince, koji nečasnim djelima stječu razne privilegije sebi i drugima!

Mi ne tražimo ničiji linč, po pitanju rasvjetljavanja slučaja “krvave rođendanske torte”, već tražimo, od nadležnih službi, hitan odgovor na pitanje: Tko je držao Milu Soldu a tko ga je premlaćivao? Dakle, u pitanju su imena najmanje dvojice izgrednika, jedan na jedan ne bi imali priliku nanijeti Mili tolike ozlijede, jer je on mali majstor borilačkih vještina. Bez obzira što smo uvjereni da će se uskoro objaviti puna imena izgrednika, koji su pokazali silu, na jedan svoj kukavički način, opet nećemo tražiti “linč” za te mlade osobe, već ćemo ustrajati da se prema njima postupi prema zakonu i preodgoju u odgovarajućim ustanovama.

Naš “Pokret Branitelja” iz dana u dan uživa sve veći ugled u narodu, jer narod zna ako zatreba da smo se mi opet sposobni samoorganizirati i mobilizirati, te u vrlo kratkom vremenu izići pred tenkove sa istoka ili odgovoriti na moguće ratne poklike sa sjevera.

Ovo je prilika da još jednom pozovemo sve nadležne institucije na ubrzanje njihovih aktivnosti oko slučaja “Soldo”, iskreno se nadamo da Zaboravljeni neće morati, za sv. Nikolu, minut do ponoći, čistiti svoje stare vojničke čizme.

Zaboravljeni branitelj br. 690