ŠIROKI BRIJEG- U subotu nešto iza 11h na Mokarskog polju u mjestu Turčinovići na području grada Širokog Brijega, izbio je požar koji je zahvatilo veliku površinu niskog raslinja, te se proširio do obližnjeg brdo gdje je donekle stavljen pod kontrolu.

Jedno staro vozilo, par vatrogasaca i nekolicina mještana “koji su imali muda” doći i pripomoći u gašenje uspjeli su nadljudskim radom spasiti sto je više moguće površine, kao i to da se požar ne proširi na obližnje kuće i brdo, a što bi izazvalo veliku katastrofu za ovo područje Širokog Brijega.

požarmokro392016_10

Ono što smo mogli vidjeti na samom terenu boraveći s ekipom koja je gasila poža, vidjeli smo i previše što će biti teško objasniti većini čitatelja, ali pokušat ćemo ovaj put u kratkim crtamai videom koji se nalazi unutar teksta.

Grad Široki Brijeg na čijem je čelu Miro Kraljević već 12 punih godina nije u stanju osigurati zaštitu svojim sugrađanima i da omogući vatrogasnoj postrojbi svoga grada da obavlja svoj posao profesionalno i da zaštite svoje građane od ovakvih i sličnih prirodnih nesreća.

požarmokro392016_4

Dva vozila koja posjeduju za gašenje požara upitne je sigurnosti, kako za vozilo, vozače tako i za ostale djelatnike. Upitno je kako uopće prolaze tehnički pregled i kako mogu cestom prometovat.

Oprema, e to ne smjemo ni spominjati jer jednostavni oni i ne znaju što je to adekvatna oprema. Ali sigurno znaju kako to nije janjetine i dobro vino.

Ne mogu od muke i “gađenja” pisati ponašanje vlasti prema svom narodu i ljudima koji pokušavaju i s onim malo što imaju učiniti što više toga, a dok ti političari gledaju konstantno kako da njima bolje bude, a za ostalo je nebitno. Sramota neka je na svima koji to dozvoljavaju.

Ovo što ćete sada vidjeti u video prilogu je samo jedan dio onoga problema s kojima se susreću vatrogasci jednog “grada” koji ne zaslužuje naziv GRAD. Što se samih vatrogasaca tiče, njima svaka čast na požrtvovnosti, a vi g. Kraljeviću razmislite da li zaslužujete da ispred vašeg imena stoji gradonačelnik.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info