U četvrtak je u tajnosti u krematoriju zagrebačkog groblja Mirogoj ispraćen Slobodan Praljak, koji se ubio ispijanjem otrova u haškoj sudnici nakon što mu je potvrđena presuda od 20 godina zatvora za ratne zločine u BiH.

Praljak je ispraćen u četvrtak u krematoriju, a na ispraćaju su bili prisutni samo članovi najuže obitelji i nekolicina bliskih prijatelja, javio je HRT.

Njegovo je tijelo nakon obdukcije, na kojoj je utvrđeno da se ubio cijankalijem, prebačeno iz Haaga u velikoj tajnosti, baš kao što se i predviđalo. Obavijest o Praljkovu sprovodu nije bila objavljena na web stranicama Gradskih groblja.

Praljak je prije dvije godine napisao oproštajno pismo u kojem je naveo svoju posljednju želju. “Ne želim ni groba ni pogreba, a moj pepeo prospite po Mirogoju”, stajalo je u tom pismu.

Komemoracija za Praljka bit će održana u ponedjeljak, točno u podne u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Komemoracija će se održati u organizaciji Hrvatskog generalskog zbora.

Predsjednik zbora Pavao Miljavac najavio je kako je scenarij komemoracije iskoordiniran s obitelji i najbližim prijateljima.

SirokiBrijeg.info