Home Kultura Knjiga Slikovnica “Tri anđela mala” autora fra Vendelina Karačića predstavljena u Širokom Brijegu

Slikovnica “Tri anđela mala” autora fra Vendelina Karačića predstavljena u Širokom Brijegu

0
Slikovnica “Tri anđela mala” autora fra Vendelina Karačića predstavljena u Širokom Brijegu

U srijedu 20. prosinca u 19.30 sati u Franjevačkoj galeriji Široki Brijeg predstavljena je dječja slikovnica “Tri anđela mala”.

Autor ove slikovnice je širokobriješki svećenik fra Vendelin Karačić, a uz predstavljanje ove slikovnice izloženi su i likovni prilozi akademske slikarice Kristine Ćavar, koji rese ovu slikovnicu.

Ukupno je izloženo 11 likovnih priloga izvedenih kombiniranom tehnikom, a želja autora je da ova slikovnica bude dostupna djeci i da oplemeni dječju maštu.

Likovni prilozi za slikovnicu ‘Tri anđela mala’ nastajali su tijekom 2015. godine. Rađeni su na kaširanom platnu u kombiniranoj tehnici i tehnici kolaža. Bilo mi je zadovoljstvo upustiti se u oslikavanje pjesmice za djecu, rekla je za portal Jabuka.tv akademska slikarica Kristina Ćavar, dodajući da se nada da je u tome i uspjela.

Jednostavni mali anđeli pričaju priču o sebi u pastelnom koloritu kojim sam se služila. Veseli i nasmijani istražuju dječju maštu. Smatram da smo u ovo predbožićno vrijeme ovom fra Vendelinovom slikovnicom i likovnim prilozima moje malenkosti ponudili nešto novo i drugačije za najmlađe, kojima je ova slikovnica namijenjena, zaključila je Ćavar.

U programu predstavljanja, uz Kristinu Ćavar, govorili su autor slikovnice fra Vendelin Karačić i nakladnik Gojko Jelić, predsjednik Matice hrvatske – Ogranak Široki Brijeg. Program je vodila Željka Šaravanja, a pjesme čitala književnica Sanijela Matković.

Jabuka.tv