SLAVEN MUSA: Rijeka će biti jedan pravi test naše snage

ŠIROKI BRIJEG – Prvi su počeli, žele prvi i završiti, no neće biti nezadovoljni ni “samo” Europom. Uopće nisu mijenjali, pa će sedam tjedana do početka drugog dijela prvenstva biti od ključne važnosti u nastojanju da vrate ozlijeđene i one koji nisu prošli pripreme na početku sezone.

Znate li koliko je Široki doveo igrača ove zime? Nijednog. Niječan odgovor važi i za pitanje koliko je igrača napustilo Pecaru. Dakle, u Širokom vjeruju postojećem kadru, a evo i zašto.

– Nismo mijenjali igrački kadar ove zime, jer smo odradili dosta dobar ljetni prijelazni rok. Krstanović i Ayaji su stigli kasnije, a svi igrači koji su u prvom dijelu imali problema s ozljedama, Baraban, Pandža, Crnov, Kožulj, Pehar, Sesar, svi oni će odraditi pune pripreme.

Imamo dosta vremena spremiti se, sedam tjedana, rekao je trener Slaven Musa.

– Važno nam je da su svi igrači na pripreme stigli spremni, da počinjemo kao da su već bili u pogonu. S te strane nema brige. Tjelesno ćemo spremni dočekati drugi dio sezone. Najvažnije je da prvo kolo nastavka dočekamo koncentrirani, “zapeti”.

Važno je i to da su skoro svi u punom ritmu treninga. Svi osim Joze Špikića koji je jesen propustio zbog teške ozljede i operacije koljena.

– On radi po posebnom programu. Do kraja mjeseca odrađivat će jedan trkački program. Uskoro bi ga nakon toga trebali ubaciti u rad sa ostalima, a na terenu ga očekujem tamo nakon prva četiri kola nastavka…, nakon prvenstvene stanke.

Ostali su potpuno zdravi, a hoće li takvi dočekati i 19. kolo, ovisit će o vremenskim prilikama.

– Da, zimske su zbog vremenskih prilika specifične pripreme. Ali mi imamo dobre uvjete, svoj trening kamp, prilagodit ćemo se. Bura bi trebala predstavljati najveći problem, a ako bude tako, možemo aktivirati i Pecaru. Zbog vremenskih prilika i duge pauze ovaj period treba pomno isplanirati…, s tim da ne bih rekao da to što se na proljeće igra samo dvanaest kola ima neki poseban utjecaj na plan.

Prvi dio bit će odrađen u Hercegovini, 2. veljače na Rujevici čeka Rijeka, sedam dana nakon toga počinje udarni dio priprema – u Antaliji.

– Utakmica s Rijekom praktički će predstavljati jedno daleko prvenstveno gostovanje…, poput onoga u Bijeljini. Rijeka će biti jedan pravi test naše snage, jer vrlo su ozbiljan klub koji puno ulaže. A onda nas u Antaliji čekaju Šahter, Odense i za kraj poljska Wisla Plock. Poljaci su vodeći u drugoj ligi, pa nema sumnje da će i to biti jaka provjera.

Istovremeno će se u Turskoj pripremati i Željezničar…, prvi protivnik u nastavku prvenstva – na Grbavici.

– Skrivat ćemo se malo. Pokušati što bolje snimiti jedni druge, pa ćemo vidjeti, poručio je Musa.

O rivalima: Zrinjski napravio kozmetičke izmjene

Musa je uvijek dobro upućen o stanju u protivničkim taborima, pa je i ove zime pratio koga su dovodili Sloboda, Zrinjski, Radnik, Sarajevo. “Sloboda praktički nije mijenjala, trebao bi ih pojačati Haurdić, dok je Zrinjski je napravio kozmetičke izmjene. Iako im Arežina donosi ono nešto što nisu imali. Iza Kataneca je duga pauza, a Zrinjski već ima uigranu zadnju liniju, pa treba vidjeti kako će to ispasti. Treba vidjeti I kako će se snaći Brazilci koje je dovelo Sarajevo, dok je Željezničar mijenjao jako puno, najviše od ekipa iz vrha. Radnik je s pet pojačanja pokazao da želi ostati ozbiljan”.

Slaven Nikšić / Dnevni list