ŠLAMPERAJ SUDA ŽZH: Pokrenuti istražni postupci protiv tužitelja Hrstića i Čuljka

Zbog aljkavog i nesavjesnog rada u službi protiv Borislava Čuljka, zamjenika glavne tužiteljice Vesne Ćavar, i tužitelja Tužiteljstva ŽZH Mladena Hrstića su, sukladno zakonu, pokrenuti istražni postupci, jer je vidljivo iz dokumentacije, kako su, svojim nezakonitim i površnim radom, naštetili osobama u postupcima istrage, te osumnjičenjem za nepostojeće kazneno djelo, piše Ljubuski.info.

Tužitelj Hrstić je površno izveo postupak istrage protiv osobe, koja je jednom građaninu općine Ljubuški uputila prijetnje smrću, neshvaćajući na poziciji tužitelja, svu ozbiljnost učinjenog, pa cijeli postupak istrage traje gotovo tri mjeseca bez bilo kakvih rezultata. Prema dostupnoj dokumentaciji vidljivo je kako se postupak istrage ne želi dovesti do rezultata, tj. otkrivanja identiteta osobe, koja je prijetnje uputila. Međutim, to nije jedini postupak koji nije proveden profesionalno i temeljito, postoje indicije kako je tužitelj Hrstić i ranije donosio naloge o neprovođenju istrage, kada je u pitanju istraživanje prijetnji.

Borislav Čuljak, zamjenik glavne tužiteljice Vesne Ćavar, je prema riječima inspektora MUP-a ZHŽ usmeno, a morao je pismeno, zapovjedio istragu za nepostojeće kazneno djelo, protiv građanina Ljubuškog, kojem je 13. travnja nekoliko sati bila oduzeta sloboda kretanja od strane inspektora MUP-a ZHŽ. Da je maltretiranje bilo pomno isplanirano govori činjenica da je u njemu sudjelovalo više inspektora PU Ljubuški i MUP-a ZHŽ poslanih iz zgrade ministarstva, na čelu s inspektorom Miloslavom Bulićem. Nazočnost Stanislava Nižića, desne ruke šefa Krim policije Miroslava Galića i ministra Zdravka Borasa, ukazuje na utemeljenu sumnju da je cijeli postupak isplaniran s ciljem progona i u najmanju ruku zastrašivanja, bez obzira na nepostojanje kaznenog djela.

Ovakvi postupci pokazuju da se policijske strukture nisu odmakle od metoda progona UDBA-e i OZNA-e, progoniteljskih agencija iz komunizma, kao i da trenutačna vlast ne preže od namještanja, kako bi progonila i trpala ljude u zatvor.

To nije čudno, obzirom na stanje u MUP-u ZHŽ, u kojem kriminal cvjeta, kao cvijeće, a održavaju ga agronomi.

Ljubuski.info