Svoj put kroz regionalnu SEHA ligu rukometaši ljubuškog Izviđača Central osiguranje nastavljaju u Sloveniji gdje će protiv domaćeg Celja (srijeda, 20 sati) pokušati napraviti nešto više u borbi za bodove.

Protiv Celjana su prije dva i pol mjeseca bili na pragu prvog iznenađenja u snažnom natjecanju, ali su iskusni gosti bili uspješniji i sretniji u završnici meča koji su dobili 32:31. Prvak Slovenije je na skoru 5-5 u SEHA ligi i na svom terenu će biti još puno teži takmac. Oni su prošlog vikenda u dvorani Zlatorog igrali neriješeno s Meškovom (35:35) u Ligi prvaka, a znamo kako su se Skauti par dana ranije proveli s Bjelorusima (poraz od 34:26). Prednost Skauta u odnosu na taj meč je što će biti kompletni jer se u sastav vraćaju ozlijeđeni Matej Hrstić, Josip Šarac i David Mandić.

– Nemamo što izgubiti, a pokazali smo da možemo s njima igrati. Celje se podiglo u formi, ali mi idemo boriti se pa vidjet ćemo kako će završiti, kazao je o meču povratnik u tim Matej Hrstić.

– Prvu utakmicu smo odigrali odlično, mislim da oni nisu to očekivali. Oni imaju iste igrače, ali sad su drukčija ekipa jer su formu tempirali za Ligu prvaka što pokazuju i njihovi rezultati tamo. Nadam se da ćemo ponoviti igru u obrani i fanatizam iz prvog susreta pa ako ne padnemo pod pritisak, mogli bi odigrati dobru utakmicu, smatra pomoćni trener Skauta, Toni Čolina.

U ovoj godini Izviđač će još gostovati Tatranu (6. prosinca), potom biti domaćin Nexeu (14. prosinca) te Veszpremu (17. prosinca).

Dnevni list