„Skauti“ još jednom s pola snage do pobjede

LJUBUŠKI – Sinoćnja utakmica 29. kola Premijer lige između Izviđača i Prijedora protekla je u totalnoj dominaciji „Skauta“. Nekompletna ekipa Prijedora nije bila ravnopravan protivnik rukometašima Izviđača. Koliko je Izviđač bio dominantan, naročito u prvom poluvremenu, pokazuje rezultat prvog dijela u kojem su gosti iz Prijedora za trideset minuta postigli tek četiri pogotka.

Kako je bila čvrsta i neprobojna obrana „Skauta“ potvrđuje činjenica da je Prijedor svoj drugi pogodak postigao u 10., a četvrti u 29. minuti, dakle za 19 minuta Prijedorčani su, tek, jednom uspjeli zatresti mrežu izvrsnog vratara Marka Ivankovića „Make“.

U drugom poluvremenu obrana Izviđača više nije bila tako čvrsta i agresivna tako da su gosti, ipak, uspjeli doći do igre i završiti utakmicu s pristojnim brojem postignutih pogodaka.

U drugih trideset minuta golovi su padali kao na traci, tako da je nakon 17:4 u prvom poluvremenu, drugo poluvrijeme završilo rezultatom 20:17, što je u konačnici rezultiralo pobjedom Izviđača 37:21.

U ekipi Izviđača listu strijelaca predvodi Josip Ereš s osam pogodaka, a po pet su pridodali Josip Grbavac i Kristijan Jarak. Srđan Savić s osam i Kristijan Kecman s pet pogodaka bili su najbolji strijelci ekipe Prijedora.

Izviđača još očekuje susret u Živinicama, u posljednjem 30. kolu, s ekipom Konjuha, tako da je utakmica između Izviđača i Prijedora bila je posljednja u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom, pred početak utakmice doigravanja u Ligi za prvaka.

HRK Izviđač – RK Prijedor 37:21 (17:4)

HRK Izviđač: Ivanković (8 obrana, 1 sedmerac), I. Ereš (7 obrana), Miličević 4, J. Ereš 8/3, Grgić, Mandić 2, Marković 2, Čutura 2, Jarak 5, Šarac 1, Primorac 1, J. Grbavac 5, M. Pavlak 2, Hrstić 1, Rodin 4.
Trener: Zdenko Grbavac.

RK Prijedor: Beširević, Topić (3 obrane), Babić (6 obrana), Šerbula 1, Kecman 5, Daničić 1/1, Miljuš 3/1, Savić 8/1, Balaban 2, Cvijić 1, Kolundžija.
Trener: Saša Babić.

Isključenja: Izviđač 10 minuta, Prijedor 6 minuta.
Sedmerci: Izviđač 3/3, Prijedor 4/3.

Izvidjac.com