Rukometaši Izviđača, šampioni Bosne i Hercegovine, slavili su protiv prošlogodišnjeg pobjednika dobojskog turnira, danskog Koldinga, rezultatom 26:22. Igrali su odlično u odbrani, a u prvom dijelu su protivniku dozvolili da postigne samo devet golova.

Izviđač je od početka bio bolji. Danci su potpuno podbacili i po utiscima iz prve utakmice nisu ni blizu ekipe iz prošle godine. “Skauti” su u finišu prvog dijela imali vodstvo 13:8.

U nastavku su došli do maksimalne prednosti u 38.minutu 17:11. Poslije serije od 4:0 Danci su prišli na minus jedan u 43. minutu 17:18. Imali su 4 minuta prilike da bi došli do izjednačenja, ali nisu u tome uspjeli. Umjesto da oni izjednače, Ljubušaci su poveli sa dva razlike 19:17. Zatim su golovima Kaluđerovića i Delića povećali prednost. Kolding je u tim trenucima pokušavao da bez golmana, sa igračem više, nešto učini ali nisu uspjeli da nadmudre granitnu obranu Izviđača. I kada upute udarac ka golu tu se isprječi odlični Goran Anđelić na golu. Izviđač je na kraju sasvim zasluženo slavio 26:22.

KIF Kolding: Peterson (4 obrane), Daugard, Andersen, Morsten 4, Larsen, Flodman 4, Tinel 2, Hansen, Frisk (6 obrana), Gustafson 2, Peshardt, Dosing, Vaever 1, Irming 4/1, Viudes 5, Šuman.

Trener: Lars Rasmusen

RK Izviđač CO: Anđelić (8 obrana), Kvesić (11 obrana, 2 sedmerca), Pavlak 2, Miličević, Alilović 2, Pavlović 2, Vukić 5, Maretić 2, Jozinović, Kaluđerović 4, Grbavac, Kordić 3, Šoljić 2, Lovrić, Mišetić, Delić 4/2.
Trener: Mario Bjeliš

Isključenja: Kolding – minuta, Izviđač CO 6 minuta.
Sedmerci: Kolding 3/1, Izviđač CO 2/2.
Igrač utakmice: Marko Vukić (Izviđač)

Izvidjac.com