Sjajna igra rukometašica Gruda u gostima kod Ilidže

Sami početak utakmice između trenutno prvoplasirane i trećeplasirane ekipe prvenstva je pokazao da su aktualne prvakinje države došle na Ilidžu po pobjedu.

Grudske rukometašice su u 3.minuti vodile 3:0.Nakon toga domaće igračice dolaze na 2:3, a li Gruđanke od tada samo povećavaju svoju prednost. Napad Ilidže nije imao rješenja za sjajnu visoku i pokretljivu obranu ekipe HŽRK Grude Autoherc, a ono što bi prošlo uglavnom je veoma sigurno hvatala Anica Gudelj. S druge strane Gruđanke su punile mrežu Adele Merdžanić iz svih pozicija. Podjednako su golova u prvom poluvremenu postigle sve igračice gostujuće ekipe i to iz kontri, polukontri,sa vanjskih i krilnih pozicija kao i sa crte od 6 metara.Za takva napade domaći sastav nije imao odgovor. U 14.minuti rezultat je glasio 3:9,a na kraju prvog poluvremena 7:16.

Drugo poluvrijeme donosi sličnu igru i lagano povećavanje prednosti grudskih rukometašica. Bilo je puno atraktivnih akcija i poteza igračica Zlate Zubac, a jedan od najljepših trenutaka utakmice svakako je bio pogodak grudske ekipe iz cepelina. Uz 15-ak navijača iz Gruda i ostatak gledatelja je tijekom drugog poluvremena često pljeskao sjajnoj izvedbi grudskih rukometašica. Na kraju konačnih 18:34 je realan odnos snaga na parketu u večerašnjoj utakmici.

Ovom pobjedom ekipa HŽRK Grude Autoherc je došla na korak do i teoretske obrane naslova. Za to je potrebna još samo jedna pobjeda u sljedećih 6 utakmica, a cure se nadaju da će se to dogoditi već naredne subote kada u Grudama gostuje odlična ekipa Jedinstva Adler iz Tuzle.

16.kolo Premijer lige BiH

ŽRK Ilidža – HŽRK Grude Autoherc 18:34 (7:16)

ŽRK Ilidža: Dunja Trogrlić, Maja Mihajlović, Jasmina Pavlović 1, Dragana Dejanović 4, Snežana Ždrale 1, Enida Hadžiselimović 2, Almina Muhović, Berina Brčanović 1, Amina Pašović, Iris Škaljić 3, Hena Pamuk, Almedina Imširović 6(4)
Trener:Dominko Ilić
Sedmerci:5(4)
Isključenja:8 min

HŽRK Grude Autoherc: Anica Gudelj (23 obrane + 1 sedmerac), Anđela Milas, Amanda Marić 5(3), Nikolina Čutura 4, Marija Gudelj 4, Ana Vrančić 9, Josipa Braćić 2, Matea Bandić, Andrea Prusina 6, Ana Kondža, Ana Nikić, Klara Mikulić, Anita Azinović 4, Tina Bnadić
Trener: Zlata Zubac

Sedmerci: 3(3)
Isključenja: 4 min

Hzrk-grude.com