Inicijativa roditelja HNŽ/ŽZH – Zahtijevamo normalno školovanje našoj djeci ekskluzivno najavljuje kako se već postojećem timu koje djeluje u formi Vijeća koordinatora Inicijative roditelja pridružuje i jedan EPIDEMIOLOG. U timu već imamo vrsne komunikologe, psihologe, odvjetnike, pedagoge. Ovim potezom Inicijativa roditelja će dodatno dobiti na snazi i ozbiljnosti, pogotovo u “slušaj struku” smislu.

Napominjemo da je potrebna iznimna hrabrost za jedan ovakav iskorak. Svi smo svjesni brutalnog šikaniranja i mobinga kojeg trpe svi oni profesionalci koji se trude dati jedan drugačiji pogled na očite manipulacije kojih je mnogo u cjelokupnoj priči oko korona virusa. Naravno, iz prethodno navedenih razloga još nećemo izlaziti u javnost sa imenom o kome se radi, ali toliko se može znati zasada, a mi svakako paralelno još dogovaramo sitnice oko forme i načina djelovanja novog člana tima. Svakako ćemo pokušati napraviti i prostor u kojem ćete svi vi koji nas pratite biti u mogućnosti postavljati pitanja na koja će čovjek od struke i odgovarati.

Osim toga, u pripremi imamo još nekoliko dobrih vijesti, a tiču se pokretanja tužbi od strane našeg odvjetnika itd.

Ponavljamo, Inicijativa roditelja svojim djelovanjem ne govori da korona virus ne postoji. Međutim, s obzirom na sve današnje znanstvene spoznaje, očigledno je svakom objektivnom promatraču da virus nije ono što su nam govorili da jest, da je smrtnost prema IFR metodi na razini 0,15-0,20% na globalnoj razini.

Samim time, to ne može biti razlog zbog kojeg se uvode pretjerane i neracionalne restriktivne mjere koje proždiru gospodarstvo, uništavaju živote na razne načine, a sada su na red došla i djeca kojoj žele otežati školovanje (restriktivne mjere u školama) ili ga svesti na razinu na kojoj djeca neće usvojiti apsolutno nikakvo zvanje (online nastava).

Vijeće koordinatora Inicijative roditelja – Zahtijevamo normalno školovanje za našu djecu