Širokom Brijegu je potrebna poboljšana infrastruktura prilagođena raznim namjenama i potrebama građana

Širokom Brijegu je potrebna poboljšana infrastruktura, i to prilagođena raznim namjenama i potrebama naših građana, a i da bi Široki Brijeg imao stvarne odlike grada, kao i za razvoj turizma. Naš plan je iskoristiti sva moguća sredstva iz pretpristupnih europskih fondova koji su usmjereni na infrastrukturu, te što je manje moguće, za ove namjene koristiti proračun Grada. Ono što, kao Savez, smatramo neophodnim i učinkovitim za Široki Brijeg su sljedeće aktivnosti:

IZGRADITI PARK – u centru grada, sa pratećim sadržajima poput igrališta za djecu, vanjske teretane, prostora za priredbe. Tako ćemo stvoriti djeci i mladima zdravo,sigurno i kreativno druženje.

IZGRADITI MODERNU TRŽNICU – (zatvorenu i klimatiziranu), koja će omogućiti lokalnim proizvođačima prodaju vlastitih proizvoda, čime se potiče domaća proizvodnja, kao i pristup eko proizvodima, gdje će kupci znati odakle je i kakve kvalitete hrana koju unose u organizam.

OBNOVITI KULTURNI DOM – Široki Brijeg ima dovoljnu kulturnu ponudu koju može ponuditi, ali kulturni dom bi bio jedinstven prostor za domaće i za strane umjetnike čime se poticao razvoj kulture (prostor za izložbe likovnih djela, za održavanje poetskih večeri, predstavljanja knjiga, razna kulturno-umjetnička događanja…).

POSTAVITI LED RASVJETU – ekonomičnu i ekološki prihvatljivu rasvjetu – na većem području grada što obuhvaća i glavne ceste u našim selima čijom ugradnjom se mogu uštedjeti značajna sredstva koja se inače izdvajaju za potrošnju električne energije sa standardnom rasvjetom. Rasvjeta koju planiramo je 70% ekonomičnija a vijek trajanja rasvjete je 36 godina .

IZGRADITI VELIKI GRADSKI PARKING – izgraditi veliki gradski parking u blizini grada koji se može financirati iz EU fondova.

VODOVOD I KANALI ZA NAVODNJAVANJE – omogućiti pristup vodovodu svim mjesnim zajednicama(gradska voda) i razviti sustav kanala za navodnjavanje, kao i zaštititi izvore vode koji postoje u pojedinim mjesnim zajednicama.

IZGRADNJA PLOČNIKA (trotoara)– nužno je izgraditi pločnike u naseljenim mjestima zbog zaštite pješaka.

OSPOSOBITI STARE OBJEKTE – objekti koji narušavaju sliku u centru grada, potrebno je obnoviti i dati im svrhu.

KANALIZACIJA – riješiti probleme kanalizacije na pojedinim mjestima.

POSTAVITI BETONSKE ELEKTRIČNE STUPOVE – postaviti betonske električne stupove u svim mjesnim zajednicama,da bi stalno imali neometan dotok električne energije.

POSTAVITI KOŠARE ZA OTPAD – postaviti dovoljan broj košara tako da otpad odložimo gdje i pripada.

POSTAVITI Wi-Fi RUTER – besplatan Wi-Fi pristup na užem gradskom području zbog potreba suvremene tehnologije kao i za potrebe turističke ponude.

S poštovanjem,
Deni Ćorić,
kandidat za gradonačelnika Širokog Brijega ispred Saveza za Široki Brijeg HSP dr. Ante Starčević –HKDU HRAST – HČSP