Home Kultura U Širokom Brijegu održana kreativna radionica za žene ‘Čarobni božićni vijenci’

U Širokom Brijegu održana kreativna radionica za žene ‘Čarobni božićni vijenci’

0
U Širokom Brijegu održana kreativna radionica za žene ‘Čarobni božićni vijenci’

Sinoć je, u sklopu projekta ‘Osnaživanje žena u BiH’, održana kreativna radionica za žene ‘Čarobni božićni vijenci’, a u prostorijama Gradske vijećnice Grada Širokog Brijega.

Radionicu su provele volonterke Centra za djecu, mlade i obitelj SPES uz Mostara, ujedno i volonterke na spomenutom projektu. Materijale za radionicu, kao i cijeli projekt financijski podupiru Caritas Slovenije, Ministarstvo vanjskih poslova Slovenije i Caritas BiH. Realizacija projekta je određena prvenstveno za nezaposlene žene kako bi se osnažile na raznim poljima i lakše pronašle posao.

Napomenimo kako se treći put održava ova radionica pod spomenutim projektom u Širokom Brijegu, kaoi i to da je provedena u suradnji sa gradskom upravom Grada Širokog Brijega.

Žene koje su se odazvale na radionicu su pokazale svoju kreativnost, ali i naglasile potrebu za ovakvim radionicama budući da se slične ne održavaju na području Širokog Brijega. Budući da projekt traje već godinu dana, u Mostaru se pokazalo kao primjer dobre prakse, budući da se se sudionice radionica počele zapošljavati nakon pohađanja upravo ovakvih, edukativnih i kreativnih radionica.

Ovo je samo još jedan pokazatelj potrebe rada na terenu i suradnje na razvoju civilnog društva. Koordinatorica i volonterke su naglasile kako se nadaju da će u budućnosti postojati mogućnost za sve većim opsegom ovakvih i sličnih radionica, kao i da bude mogućnosti da se financijski i logistički pokrije cijelo područje Hercegovine.

SirokiBrijeg.info