Home OTPOR - Vijesti izvan ŽZH Širokobriježanka Slavica Karačić na čelu (HDZ BiH TV) RTV Herceg-Bosne

Širokobriježanka Slavica Karačić na čelu (HDZ BiH TV) RTV Herceg-Bosne

0
Širokobriježanka Slavica Karačić na čelu (HDZ BiH TV) RTV Herceg-Bosne

Slavica Karačić ovoga tjedna imenovana je na mjesto ravnateljice Radiotelevizije Herceg-Bosne. Ona na ovu dužnost dolazi umjesto Stipe Galića.

Ravnateljica Karačić iza sebe ima bogatu diplomatsku karijeru, a prije imenovanja na mjesto ravnateljice RTV Herceg-Bosna bila je na dužnosti veleposlanice BiH u Vatikanu. Nakon što su Bošnjaci izabrali Željka Komšića na hrvatsko mjesto u Predsjedništvu BiH, Karačić je bila dio hrvatskih kadrova za koje više nije bilo mjesta u diplomaciji.

Sada su pred njom novi izazovi jer do konačnog cilja podizanja RTV Herceg-Bosne do pozicije hrvatskog nacionalnog kanala u Bosni i Hercegovini je ostalo mnogo posla.

Galić je u zadnjih godinu i po dana, zajedno sa svojim suradnicima, približio RTV Herceg-Bosnu široj publici, a na novoj ravnateljici je sada izazov da započeti proces dodatno unaprijedi i učini da ovaj TV kanal bude dostupan Hrvatima u cijeloj BiH, ali i izvan nje.

Čelnici spomenute televizije su ranije slali poruke u kojima su jasno poručili kako je RTV Herceg-Bosna televizija svih građana BIH, a osobito hrvatskog naroda kao jedinog konstitutivnoga naroda u ovoj zemlji koji nema TV program u sklopu Javnog RTV sustava na svome jeziku. Očekivanja su kako će upravo to postati RTV Herceg-Bosna, te kako će ravnateljica Karačić i svi njezini suradnici uložiti mnogo napora upravo u tome smjeru.

RTV Herceg-Bosne