Širokobriježani negirali krivnju za sadnju trave u brdovitoj šumi

Dana 8.1.2018. godine pred Općinskim sudom u Širokom Brijegu održano je ročište povodom izjašnjenja o krivnji. O krivnji su se izjašnjavali Marko Lončar (38), Branimir Rezić (38) i Ivica Lasić (38). Sva trojica optuženika negirali su krivnju, potvrdio je za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Optuženi se terete da su neovlašteno proizvodili i stavljali u promet opojnu drogu, te da su sprječavali službene osobe u obavljanju službene radnje.

Dakle, da su u mjestu Gostuša, Široki Brijeg, zasadili više sjemenki indijske konoplje od kojih su iznikle 54 stabljike. Vještačenjem se utvrdilo da stabljike sadrže psihoaktivnu komponentu THC i predstavljaju opojnu drogu Cannabis. Naime, dana 6.9.2017. godine policijski službenici PU Široki Brijeg zatekli su optužene u zasadu. Pa kada su ih namjeravali lišiti slobode optuženi su na policijske službenike pustili psa „Američki staford“, kojeg su policijski službenici, osjećajući se ugroženo, ustrijelili. Nakon toga optužene su lišili slobode i izuzeli navedene stabljike kao i predmete kojima je kazneno djelo počinjeno.

Predmet će se uputiti drugom sucu radi zakazivanja glavne rasprave.

Za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljana u promet opojnih droga propisana je kazna zatvora od 1 do 10 godina, dok je za kazneno djelo sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje propisana kazna zatvora od 3 mjeseca do 3 godine.

POVEZANI ČLANCI:

DRUŠTVENA NEPOGODA: 54 stabljike konoplje u Širokom Brijegu nije dočelalo svoju berbu

Županijsko tužiteljstvo ŽZH otvorilo istragu protiv tri osobe iz Širokog Brijega zbog 54 stabljike trave

Sud u Širokom Brijegu zakazao raspravu trojcu o izjašnjavanju krivnje zbog sadnje trave

SirokiBrijeg.info