U širokobriješkoj Gimnaziji 150, a u Srednjoj strukovnoj školi 210 mjesta

ŠIROKI BRIJEG – Ovog tjedna započinju upisi učenika u srednje škole u ZHŽ-u i HNŽ-u. U širokobriješkim školama planiran je upis 360 učenika, od toga 150 u Gimnaziji i 210 u Srednjoj strukovnoj školi, i oni mogu birati neko od osam različitih zanimanja. Budući srednjoškolci u ZHŽ-u, njih ukupno 1.320, imaju tri upisna roka, dva lipanjska i treći rok u kolovozu.

Prijavljivanje, izbor kandidata i upis u ZHŽ-u vrše se 22. i 23. lipnja, dok je upis u glazbene škole i škole za koje je potrebna posebna provjera sposobnosti 24. lipnja. Rezultati će biti objavljeni najkasnije do 27. lipnja, dok su upisi 28. ovog mjeseca. Oni koji ne uspiju u prvom roku upisati željeni smjer, to mogu učiniti u drugom za koji se prijave predaju 29. lipnja.

Rezultati nakon drugog upisnog roka bit će objavljeni najkasnije 1. srpnja, a upisi su 2. srpnja. Za treći upisni rok predviđena je objava slobodnih upisnih mjesta do 12. kolovoza, a prijave za upis su 24. kolovoza.

Upis u HNŽ-u vrši se također u tri upisna roka. Za prvi upisni rok prijava kandidata je danas i sutra, objava rezultata je 22. lipnja, dok su upisi 23. lipnja. Za drugi upisni rok prijava kandidata je 28. lipnja, objava rezultata 29. lipnja, dok su upisi 30. lipnja, a za treći upisni rok prijave se podnose 24. kolovoza.

Radio Široki Brijeg